24 Şubat 2011 Perşembe

Türkiye’nin devrim yaratan reklamları


Türkiye’nin önde gelen 21 reklamcısı ve akademisyeni Türk reklamcılık tarihinde devrim yaratan 47 reklamı seçti. Liderliği “Bira Bu Kapağın Altındadır” ile büyük ses getiren Efes Pilsen alırken, en fazla reklamı yer alan marka olarak Garanti Bankası öne çıkıyor.
Marketing Türkiye dergisinin yapmış olduğu Türkiye’nin Devrim Yaratan Reklamları araştırması için sektörün önde gelen 21 ismi 47 reklamı unutulmaz ilan ediyor. “Bira bu kapağın altındadır” kampanyasıyla Efes Pilsen en çok tercih edilen reklam olarak dikkat çekiyor.
İkinciliği ise “Çakar çakmaz çakan çakmak” sloganıyla biranda herkesin diline pelesenk olan Tokai takip ediyor. Mavi’nin “Çok oluyoruz”, Zeki Triko’nun ses getiren reklamı “Güneşi özledik” ve Garanti Bankası’nın “Başka bir arzunuz?” kampanyaları ilk beşte yer alıyor.
Marketing Türkiye dergisinin araştırmasına göre tercih edilen 47 reklam kampanyası arasında en fazla reklamı yer alan marka ise yine Garanti Bankası. “Başka bir arzunuz”, “Sucu çocuk” ve “12 dev adam” reklamlarıyla listede en fazla yer bulan marka olarak Ülker, Turkcell ve Yapı Kredi ikişer reklamla takip ediyor.
En çok hatırlanan ilk 5 reklam arasında ise, Derby “Ali desidero”, Arçelik “Çelik serisi”, Turkcell “Selocan”, Garanti Bankası “12 dev adam”, Omo “Kirlenmek güzeldir” yer alıyor. Son günlerde büyük ilgi gören Ali Taran ve Serdar Erener ise listede öne çıkan reklamcılar arasında bulunuyor.
Devrim yaratan reklamların seçici kurulunda; Hulusi Derici (Marka), Ersin Salman (Reklamcılar Derneği Başkanı), Emrah Karpuzcu (Alametifarika), Prof. Dr. Funda Savaş Gün (Marmara Üniversitesi), Kağan İşmen (Fark Yeri), Ahmet Akın (Leo Burnett) gibi isimler dikkat çekiyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder