24 Şubat 2011 Perşembe

Elazığ’ın geleneksel lezzetleri Rixos Grand Ankara’da tadılacak



Rixos Grand Ankara’nın düzenlediği Elazığ Yemek Festivali 23-26 Şubat tarihleri arasında başkentlilerle buluşacak. Rixos Grand Ankara’nın ödüllü şefi Süleyman Aşçıoğlu ve ekibinin sunumuyla hazırlanan Elazığ yemekleri Brasserie Restaurant’da geleneksel tatları sevenlerin beğenisine sunulacak
Oğuz Boyları’na kadar uzanan geleneksel bir tarihe sahip Elazığ mutfağının leziz yemekleri Rixos Grand Ankara’da başkentlilerle buluşacak. Ödüllü şef Süleyman Aşçıoğlu ve ekibinin özel sunumuyla hazırladığı Elazığ yemekleri, Rixos Grand Ankara Brasserie Restaurant’da 23-26 Şubat tarihlerinde farklı damak tatlarını denemek isteyenlere lezzet şöleni sunacak. Kurutlu çorba, sırım, kofik patlıcan dolma, Elazığ usulü güveç, Harput köfte gibi bölgenin en lezzetli örnekleri açık büfe öğle ve akşam yemeklerinde misafirlerlere sunulacak. Elazığ’a giderek, mutfak kültürünü yerinde araştıran Şef Süleyman Aşçıoğlu’nun Elazığ’dan getirdiği yöreye özgü mutfak araç ve gereçleri de festival süresince otelde sergilenecek.
Kuşluk ve yatsılık
Yemek çeşidi 150’e varan Elazığ'da , üç öğün dışında "Kuşluk yemeği" ve özellikle "Yatsılık" denilen pestil, ceviz, orcik, meyve gibi yiyeceklerin bulunduğu sofralar açılır. Türk mutfak kültürünün izlerini taşıyan geleneksel Elazığ mutfağında, tutmaç, umaç, aşı anamaşı, kara kavurma gibi yemekler halen varlığını sürdürüyor.
Rixos Grand Ankara’daki Elazığ Yemekleri Festivali ile ilgili bilgi ve rezervasyon için (312) 410 55 00 nolu telefon aranabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder