22 Şubat 2011 Salı

Okan Üniversitesi “2010 Spor Ödülleri” Sahiplerini Buldu





Okan Üniversitesi Öğrenci Konseyi ve Spor Yönetimi Bölüm Başkanlığı “Türk Sporuna Hizmet Eden Spor Yıldızları”nı seçti. Ödül alan tüm sporcuların katılımıyla gerçekleştirilen törende ödüller sahiplerine takdim edildi.

Türkiye’nin en genç ve dinamik üniversitelerinden olan Okan Üniversitesi, 2010 yılının spor adamlarını ödüllendirerek spora verdiği önemi bir kez daha gösterdi. Okan Üniversitesi Öğrenci Konseyi ve Spor Yönetim Bölümü Başkanlığı, 13 farklı kategoride değerlendirme yaparak, Türk sporuna hizmet veren spor adamlarını seçti. Birçok başarılı sporcunun ve spor adamının 2010 yılı performansı, spora ve topluma katkıları göz önünde bulundurularak yapılan oylamalar sonucunda ödül alacak isimler belli oldu.

Okan Üniversitesi Tuzla Kampüsü’nde yapılan görkemli ödül töreni, ödül alan isimler ve izlemeye gelen misafirlerin yoğun ilgisi ile izlendi. Ödül törenine katılarak, kendisine verilen Onur Ödülü’nü alan Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Okan Üniversitesi Öğrenci Konseyi ve Spor Yönetimi Bölüm Başkanlığına teşekkür etti. Yaptığı konuşmada spora verdiği destekten dolayı Okan Üniversitesi’ne teşekkür eden Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, başarıya ulaşanların ödüllendirilmesinin, sporcuların motivasyonlarına sağladığı katkıya değindi. Türkiye’nin önümüzdeki yıllarda dünya spor gündeminde daha çok yer alacağını söyleyen Özak, başarılı sporcularımız ve organizasyonlarımız ile gurur duyduğunu ifade etti.

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak’a Onur Ödülü’nü veren Okan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan, Okan Üniversitesi’nin iş ve spor hayatına bakış açısının her zaman farklı olduğunu, Türkiye’nin dünya sporunda seyirci olmaktan öteye geçerek, aktif yarışmacılık ve ev sahipliği yapmaya başladığını belirtti. Bu tür dünya organizasyonlarına ev sahipliği yapma fırsatını ülkemize sunan Devlet Bakanımız Faruk Özak’a bu değerli çabalarından dolayı Onur Ödülü vermek istediklerini belirtti. Okan; tüm dünyada bir sanayi haline gelen spor, sadece eğlenmek, dinlenmek ve sağlık gibi faydalar sağlamıyor. Spor bir endüstri haline de gelmiştir diyerek, Türkiye’de ilk ve tek olan Spor Yönetimi Bölümü ile sektörün ihtiyacı olan insan kaynağını yetiştirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Verdiği hizmetlerden dolayı ödül almaktan mutlu olduğunu ifade eden Spordan sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak; Ekonomik gelişmenin kültür, sanat ve spor olmadan asla tam olarak sağlanamayacağına dikkat çekerek sözlerini şöyle sürdürdü.
“Türkiye gençliği ya eğitim ya spor ikileminden kurtulmalı. Sağlıklı bir nesil yetirştirmek için sporu ve spor organizasyonlarını sahiplenmeye devam edeceğiz. Şiddeti bertaraf etmenin en güzel yolunun spor yapmak olduğunu düşünüyorum” diyen Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak; Yunanistan’ın ev sahipliği yapmaktan vazgeçmek zorunda kaldığı 2013 Akdeniz Oyunlarının 28 Ocak’ta Mersin’de yapılacağı müjdesini verdi.

On üç kategoride değerlendirilen ve ödül almaya hak kazanan spor adamlarına ödülleri Devlet Bakanı Faruk Özak, Okan Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Bekir Okan, Okan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şule Kut ve Spor Yönetimi Bölümü Başkanı Yard. Doç. Dr. Lale Orta tarafından verildi. Okan Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Bekir Okan, Aziz Yıldırım, Turgay Demirel, Alexandro De Souza ve Fenerbahçe Spor Kulübü’ne ödüllerini verdi. Her ödülden sonra kısa bir konuşma yapan Okan, “2010 Yılı Spor Adamları ödülleri dolayısıyla değerli isimleri üniversitemizde buluşturmaktan ve ağırlamaktan Okan Üniversitesi olarak çok mutluyuz.“ dedi.
“Yılın takımı” Basketbol A Milli Takımı ile Yılın Spor Gazetecisi ve Programcısı Şansal Büyüka ödüllerini Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak’ın elinden aldılar.
Fenerbahçe Spor Kulübü adına konuşma yapan Aziz Yıldırım, eğitim ve sporun birey-toplum hayatına yön verdiğini, sorumluluklarının çok büyük olduğunu belirtti. Konuşmasına Okan Üniversitesi öğrencilerine teşekkür ederek son veren Aziz Yıldırım, Okan Üniversitesi’nin pırıl pırıl gençlerinin ödülüyle çok mutlu olduklarını söyledi.

Ödül almaya hak kazanan spor adamları ve ödüllendirilme gerekçeleri aşağıdaki gibidir:


OKAN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ SPOR ÖDÜLLERİ

Onur Ödülü – Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak
“Onur Ödülü”ne Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak layık görüldü. Birbiri ardına gerçekleşen ve gerçekleşecek olan FİBA 2010 Dünya Şampiyonası, 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları ve 2011 Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları gibi uluslararası organizasyonlara olan katkısı ve ilgili çalışmaları nedeniyle Okan Üniversitesi öğrencileri tarafından “Onur Ödülü”ne layık görülen Bakan Özak, Türk eğitim sisteminde “beden eğitimi dersi”ne gerekli ilgiyi göstererek senelerdir gözden kaçan bir sorunu çözmek için gerekli adımları attı. Özak, spor kulüplerinin büyük problemi olan “dernek statüsü” konusunda yeni düzenleme ile ilgili çalışma başlatarak okul sporunun Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından yürütülmesi konusuna imza attı. Gençlik Ajansı kurulması için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne yasa tasarısı önerisi gönderdi. Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak; aktif, başarılı, kalıcı ve çözüm üreten çalışmalarından dolayı onur ödülü ile ödüllendirildi.

Yılın Futbolcusu Ödülü – Alexandro De Souza
Yılın Futbolcusu Ödülü Alexandro De Souza’ya verildi. Alex, yapılan istatistiklere göre ülkemizde en başarılı ve en çok sevilen futbolcudur. Alex, 2010 yılında Fenerbahçe Spor Kulübü’nde lig tarihinde yüz gol barajını geçen ve tek takımda bu başarıyı yakalayan ilk yabancı futbolcu ünvanına sahiptir. Fenerbahçenin Süper Lig tarihinde kariyerinin 3000.ci golünü atması, göstermiş olduğu istikrar, çalışma azmi, ailesi, yaşamı ve futbolda örnek oluşturacak sporcu geçmişi ile “Yılın Futbolcusu” olarak seçildi.



Spora Hizmet Ödülü – Aziz Yıldırım
Aziz Yıldırım, “Spora Hizmet Ödülü” ile ödüllendirildi. Yıldırım, Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı olarak kulübün faaliyet gösterdiği tüm dallarda amatör – profesyonel ayrımı yapmaksızın her şubeyi takip eder, önem ve destek verir, yatırımlar yapar. Aziz Yıldırım tüm dallarda hizmet, centilmenlik ve başarı hedefi ile yola çıkıp bunu gerçekleştirmesi, özverisi, cömertliği, fedakarlığı ve örnek kişiliği nedeniyle Okan Üniversitesi Öğrenci Konseyi tarafından “Spora Hizmet Ödülü”ne layık görüldü.

Yılın Takımı Ödülü – A Milli Basketbol Takımı
Ülkemizde başarıyla gerçekleştirilen 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası’nda Dünya devlerine karşı verdikleri mücadeleyle elde ettikleri dünya ikinciliği nedeniyle Türk halkını gururlandıran ve sevinç gözyaşları döktüren A Milli Basketbol Takımı “Yılın Takımı Ödülü”nü almaya layık görüldü.

Yılın Teknik Direktörü – Bogdan Tanjevic
2010 Dünya Basketbol Şampiyonası’nda Basketbol Milli Takımının elde ettiği dünya ikinciliği, geçmişte çeşitli ülkelerde çalıştırdığı takımlarla elde ettiği başarıların tesadüf olmadığını gösterdi. Geçirdiği büyük rahatsızlıklara rağmen özverisi, tecrübesi, bilgisi ve başarı inancını Milli Takıma da uygulayarak Türk halkını ve spor kamuoyunu mutlu etmesi ve örnek olmasında en büyük pay sahibi olması sebebiyle Tanjevic “Yılın Teknik Direktörü” ödülüne sahip oldu.

Yılın Teknik Direktörü – Ertuğrul Sağlam
Süper Lig tarihinde şampiyonluk kazanan dört büyük takım dışında ilk defa bu başarıyı kazanan Bursaspor’un teknik direktörü olan ve başarısı Türk antrenörlerine örnek oluşturan Ertuğrul Sağlam, “Yılın Teknik Direktörü” seçildi.

Yılın Hakemi – Cüneyt Çakır
Cüneyt Çakır, genç yaşına rağmen sporun ve futbolun ruhunu kavradı. Ailesinden de gelen zengin tecrübe kaynaklarını aydın kişiliğiyle harmanlayan Çakır’ın, hakemliğin özlenen çıkışına rehberlik etmeye en yakın aday olduğu kamuoyunca kabul görüyor. Uzun yıllar Şampiyonlar Ligi’nde maç yöneten ve spor otoriteleri tarafından da geleceğin en parlak futbol hakemi olarak gösterilen Çakır “Yılın Hakemi” ödülü ile ödüllendirildi.

Yılın Sporcusu – Elvan Abeylegesse
2010 Avrupa Atletizim Şampiyonasında 10 bin metrede altın ve 5 bin metrede de gümüş madalya alarak Türk halkını mutlu etti ve gururlandırdı. Bir koşusunda ayakkabısı ayağından çıkan Etiyopyalı rakibine, koşabilmesi için kendi ayakkabısını vererek örnek olan ve Dünya Fair Play ödülü olan Elvan, başarısı, centilmenliği ve spora yaptığı eşsiz katkılarla “Yılın Sporcusu” ödülüne layık görüldü.

Yılın Spor Kulübü – Fenerbahçe Spor Kulübü
Yıl boyunca yapılan çeşitli taramalar ve incelemeler sonucunda profesyonel ve amatör şubelerinde aldıkları kupalar ve madalyalar, elde edilen başarılar göz önüne alınarak Türk sporuna ve spor kamuoyuna örnek oluşturan, “Yılın Spor Kulübü” ödülüne Fenerbahçe Spor Kulübü layık görüldü.

Yılın Spor Kanalı – NTV Spor
Sporun sadece futbolla sınırlı olmadığını, fair play ruhunun ve mücadelenin tüm topluma benimsetilmesindeki titiz çalışmalarıyla, raiting kaygısından uzak, çeşitli belgeselleriyle vizyon ve sevgi kazandırmayı ilke edindi. Diğer spor dallarının da önemini izleyicilerine hatırlatan, sevdiren ve bu toplumun özlediği bir uslüp ve seviyede yayın gerçekleştiren bir kanal olan NTV “Yılın Spor Kanalı” ödülünü almaya hak kazandı.

Yılın Spor Kanalı Yöneticisi – Fuat Akdağ – NTV Spor Genel Yayın Yönetmeni
Fair play ruhunun spora ve topluma benimsetilmesini sağlayan, çeşitli spor belgeselleriyle vizyon ve sevgi kazandırmayı ilke edindiren Akdağ, tüm spor dallarını sevdirmesi ve bunu toplumun özlediği seviyede gerçekleştirmesi nedeniyle “Yılın Spor Kanalı Yöneticisi” ödülüyle ödüllendirildi.

Yılın Yorumcusu – Rıdvan Dilmen – Güntekin Önay
Rıdvan Dilmen ve Güntekin Önay, futbol ve sporseverler tarafından en çok izlenen, geçmişteki bilgi birikimleri ve değerli bilgilerinden yararlanarak spekülasyondan uzak, seviyeli, dikkatli yorumlara dayanan örnek bir program yapıyorlar. Dilmen ve Onay “Yılın Yorumcusu” ödülüne layık görüldü.

Yılın Spor Gazetecisi ve Programcısı – Şansal Büyüka
Büyüka, uzun yıllar gazeteci ve yönetici olarak spora hizmet etti. Ailesi, kişiliği, üslubu, ustalığı, bilgi birikimi ve yorumlarıyla Türk halkının ve spor kamuoyunun haklı güvenini kazandı. Yürüdüğü yolda örnek oluşturan, TV’de yapmış olduğu programlarında seviyesi, üslubu, sporun nabzını tutan eşsiz yorumları ve çekinmeden doğruları yazan, yaptıklarının arkasında duran gazeteci-yazar-programcı ve yönetici kimliğiyle Şansal Büyüka “Yılın Spor Gazetecisi ve Programcısı” ödülünü almaya layık görüldü.

Yılın Spor Adamı – Turgay Demirel
2010 Dünya Basketbol Şampiyonası’nın ülkemize kazandırılması ve başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesinde, ülkemizin dünyaya tanıtılmasında aktif, başarılı hizmetlerde bulunması, azimli, başarılı çalışmalarıyla Basketbol Milli Takımı’nın dünya ikincisi olmasındaki katkıları nedeniyle Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, “Yılın Spor Adamı” seçildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder