2 Kasım 2010 Salı

Suzuki’nin Auto Show’daki yıldızı “Yeni Swift”


Japon üretici Suzuki; 29 Ekim-07 Kasım tarihleri arasında CNR’da gerçekleştirilen İstanbul Auto Show’daki standında en yeni modellerini tüketicileri ile buluşturuyor. Fuarda sergilenen modelleri arasında yer alan “Yeni Swift” Suzuki standının yıldızı olacak.

Suzuki, Auto Show 2010’da 6. salonda 986 metrekarelik standıyla ziyaretçileri büyülüyor. Çevreci modellerin mükemmel tasarımını keşfeden otomobil severler Suzuki markasının bütün değerlerini hissediyorlar.

İstanbul Auto Show Otomobil Fuarı’nın dünya otomotiv fuarları takviminde saygın bir yere sahip olduğunu vurgulayan Suzuki Türkiye Murahhas Azası Ali Savcı, birisi yeni olmak üzere toplam 6 modellerini Suzuki standında otomobil tutkunlarıyla buluşturduklarını söyledi.

Ülkemizde otomotiv pazarının canlanmasına katkısı ve yakın gelecekte Türkiye yollarında göreceğimiz modelleri potansiyel kullanıcılara önceden tanıtılmasının önemine değinen Ali Savcı, düşük yakt tüketimi ve düşük emisyon değerlerine sahip olan Alto modelinin ve “Yeni Swift”in fuardaki iddialı modelleri arasında öne çıkacağını sözlerine ekledi.

Ali Savcı şöyle devam etti: “Suzuki olarak bu yıl fuarda ziyaretçileri, “Yeni Swift” modeli ile tanıştırdık. Suzuki’nin genç, dinamik yüzünü ve yükselişini simgeleyen “Yeni Swift”in tüm Avrupa’da olduğu gibi Türkiye’de de büyük beğeni kazanacağına
inanıyorum. İlk kez 1983 yılında Avupada satışa çıkan Swift’in, geçirdiği 27 yıl ardından halen en çok ilgi gören modellerin başında yer alıyor. 2011 yılı başında 1,2 Lt motor seçeneği ile Türkiyede satışa sunacağımız “Yeni Swift”i bekleyen hayranlarının olduğunu bilmek memnuniyet verici. Avrupa’da yapılan lansmanın ardından çok sayıda telefon ve e-posta aldık” dedi. Savcı, Suzuki Swift’in Avrupada 100 bin adet, Türkiyede ise bir yılda 2 bin 500 adet satış hedefi olduğunu sözlerine ekledi.

Yeni Swift Hakkında

Suzuki yenilenen modeli Swift ile fark yaratacak. 1,2 litre motoruyla, 93 beygir güç ve 118 Newtonmetre maksimum tork üreten “Yeni Swift” yakıt konusunda da bir hayli cimri. Şehir içinde 100 km’de 6.1, şehir dışında da 4.4 litre yakıt tüketen “Yeni Swift”, ortalama 5.0 litrelik yakıt tüketimi ve 116g/km CO2 emisyonu ile sınıfındaki en ekonomik otomobiller arasında yer alıyor.

Yuvarlak hatları ve akıcı çizgileriyle, hareket kabiliyeti yüksek, şehir içine uyumlu bir otomobil olan “Yeni Swift” 3.850 mm uzunluğu, 1.695 mm genişliği ve 1,510 mm. yüksekliği ile oldukça güçlü bir görünüm sergiliyor.

Donanımı ile de sınıfının iddialı araçlarından olan “Yeni Swift” ABS, ESP, çift ön hava yastığı, yan hava yastıkları, perde hava yastıkları ve sürücü tarafı diz hava yastığı, ayak korumalı pedallar, 3 noktadan bağlantılı ELR tipi yüksekliği ayarlanabilir emniyet kemerleri ile oldukça yüksek bir ekipman seviyesi sunuyor. Avrupa koşullarını temel alarak, araçların dayanıklılığını test eden "tamamen bağımsız" bir kuruluş olan EURO NCAP testinde de 5 yıldız alan “Yeni Swift” segmentindeki en güvenli araçlar arasında ilk sıralarda yerini alıyor.





AUTO SHOWDA SUZUKI

Suzuki standında yer alacak araçlar listesi
• Yeni Swift
• Alto
• Splash
• SX4
• Jımny
• Grand Vitara

SUZUKI ALTO

Küçük araç uzmanı Japon üretici Suzuki, yenilenen modeli ile A segmentine yeni bir bakış açısı getirmeye hazırlanıyor.“Way of life” felsefesi çerçevesinde tasarladığı araçları tüketicinin beğenisine sunan Suzuki, Alto ile şehir trafiğinde rahat hareket etmek isteyenlerin tercihi olacak. Tek motor seçeneği ile tüketicilere satılan Alto’nun düz vitesli versiyonu 23 bin 750 TL’den, otomatik vitesli versiyonu ise 25 bin 750 TL’den satışa sunuluyor. Alto’nun yeni geliştirilen ve 67 Hp güç üreten 1.0-litrelik motoru düşük ağırlık ve yüksek verimlilik için üç silindirli olarak tasarlanırken, 4.4L/100km benzin tüketimi ve yalnızca 103 gr/km karbon salınımı ile en az yakan araçlardan olup çevreyi koruyor.

İÇİNDEN ÇIKMAK İSTEMEYECEKSİNİZ

Büyük otomobillerde bulacağınız güvenlik teknolojileri yeni Alto’da da bulunuyor. Modellerde standart olarak, EBD fonksiyonlu ABS mevcuttur. Alto’nun yapısı, çarpışma kuvvetine direnecek ve bu kuvveti sürücüyle yolculardan uzak tutacak biçimde oluşturulurken mükemmel bir iç huzur için, kabinde ayrıca bir koruma katmanı sağlayan SRS ön ve SRS yan hava yastıkları mevcut bulunuyor. Küçük otomobillerde pek rastlanmayan ve şehirde sürüş için ideal bir seçim olan otomatik vites seçeneği Alto’nun özelliklerinden sadece bir diğeri.






HEYECANINIZ ORTAYA ÇIKSIN

Yeni Alto otomobil kullanmaktan hoşlanan sürücüler için birçok donanımı standart olarak sunuyor. Destekli, ayarlanabilir ön koltuklar; basit ve kolayca keşfedilebilen yönetim ve tuşlar, sürüş bilgilerini anında gösteren dijital göstergesi olan, okunabilirliği yüksek hız göstergesi, şık tasarımlı direksiyon ve vites kolu ile Alto’yu kullananlar heyecanına hakim olamayacaklar.

SUZUKI SPLASH

Suzuki’nin şehir hayatı için geliştirdiği renkli ve eğlenceli modeli Splash kullanım maliyetleri açısından bakıldığında oldukça cimri. Gelişmiş çevreci motoru sayesinde 129 gr/km ile çok düşük bir karbon salımına imza atan Splash ayrıca farklı olduğunu düşünenler ve fark yaratmayı sevenler için değişik desenlerlede de kaplanabiliyor.

1.2L benzinli motor seçeneğiyle satışa sunulan Splash’ın fiyatı ise 26 bin 600 TL’den başlıyor.

SUZUKI GRAND VITARA

Suzuki’nin SUV segmentindeki önde gelen temsilcisi ve en çok satan SUV segmentindeki modeli Grand Vitara, iç ve dış görünümündeki değişikliklerle sınıfında güçlü bir konuma geldi. Kapılardaki arttırılmış ses yalıtımı, daha kalın yan camlar, güvenlik ve görüş kalitesi arttırılmış ön cam, yeni dizayn koltuklar ve dijital klima, hız gösterge paneline konan bilgi ekranı, siyah renkli ahşap kaplama, ön konsola konan merkezi hoparlörü, yüksek hıza duyarlı müzik sistemi, dikiz aynalarına yerleştirilmiş sinyal lambaları, vibrasyon önleyici şaftlar, arka disk fren ve minimize edilmiş karbondioksit salınım oranı ile Grand Vitara tüketicilerin beğenisine sunuluyor. Grand Vitara, 6 havayastığı, ECU immobilizer, yükseklik ayarlı hidrolik direksiyon, ABS, EBD ve fren desteği, ESP, direksiyondan kumandalı 6’lı radyo-CD çalar, cruise kontrol, ön sis farları gibi donanım özelliklerini standart olarak sunuyor. Üst modellerde ise anahtarsız çalıştırma, sunroof, deri döşeme, Multi reflektör+HID far ve yıkama, otomatik far yükseklik ayarı ve siyah maun ön konsolda mevcut. Zengin donanım özelliklerini güçlü ses yalıtımı, her koşulda üstün yol tutuş özellikleri ve güçlü motoruyla performanstan ve konfordan ödün vermeden üstün sürüş özellikleri sunan Grand Vitara, kullanıcılarına birçok ayrıcılığı bir arada sunuyor.

Grand Vitara’nın 3K 43 bin 900 TL’den 5K versiyonu ise 70 bin TL’den satışa sunuluyor.

SX4

SX4’ün felsefesi aslında araç isminde gizli: Sportif sürüş (Sport), hertür doğa ve yol koşuluna uygunluk (X-over) ve dört mevsim kullanım (4). Suzuki SX4’ün sürüş rahatlığı, geniş bagaj hacmi, ferah iç mekan ve yumuşak hatlı tasarımı ile her yaştan ve kesimden tüketicinin ve özellikle de büyüyen ailelerin tercih ettiği bir model.

SX4 1.6 LT MT 33 bin 900 TL’den , 1.6 LT AT 35 bin 900 TL’den, 1.6 LT MT Dizel 38 bin 800 TL’den başlayan kampanya fiyatı ile şatışa sunuluyor.

JIMNY

Suzuki’nin SUV segmentinde en çok beğeni toplayan modellerinden Jimny. 3 bin 665 mm uzunluğu, bin 600 mm genişliği ve bin 705 mm. yüksekliği ile tasarım ve sürüş tekniğinde olduğu kadar donanım özellikleriyle de sınıfında çıtayı yükseltiyor. Suzuki Jimny’nin standart donanımları arasında, “ABS, çift hava yastığı, klima, elektrikli camlar, uzaktan kumandalı merkezi kilitleme, ön ve arka sis farları, cd player” ı yer almakta. 3 kapı seçeneği ile sunulan Suzuki Jimny, 83 beygirlik gücünü 1.3 litrelik motorundan alıyor. Bu gücü 6.000 devirde üreten Jimny’nin ileri teknoloji ürünü motoru 4.100 devirde 110 Nm tork üretiyor. Suzuki Jimny şehir dışı kullanımda 100 kilometrede 6.0, şehir içinde 8.9 ve karma yakıt tüketiminde ortalama 7.1 litre ile kendi sınıfında cimri SUV’ler kategorisinde yer alıyor.

Jimny 1.3 JLX MT 31 bin TL’den , 1.3 JLX AT ise 33 bin 200 TL’den başlayan kampanya fiyatı ile şatışa sunuluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder