19 Ekim 2010 Salı

TENİS KORTLARININ ALTIN RAKETİ ÇİFTLERDE İKİNCİ OLDU


Rixos Hotels’in sponsor olduğu Türk kortlarının genç ve başarılı ismi Başak Eraydın, 11-17 Ekim tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen ITF Bayanlar 10 bin dolar ödüllü turnuvada çiftlerde yarışarak ikinciliğe ulaştı.

TED kulübünün genç oyuncularından, Rixos Hotels’in sponsor olduğu Başak Eraydın Antalya, Kaya Belek Resort'ta düzenlenen ITF Bayanlar turnuvasında, partneri Camilla Rosatello ile yarıştıkları çiftler finalinde ikinciliği elde ederek yarı finale yükseldi. Yarı finalde bir diğer Türk rakibi Ekin Günaysu’yla çifti Slovak Katarina Marackova’yı 6-3 ve 7-6 mağlup eden Eraydın ve Rosatello çifti finalde yarışmaya hak kazandı. Finalde kupa için yarışan Eraydın ve Rosatello çifti üç numaralı seribaşı olan Slovak rakipleri Nikola Vajdova ve Chantal Skamova’ya 6-1 ve 6-3 yenilerek ikinci oldu.
Büyük başarıları ile adını duyuran Başak Eraydın geçtiğimiz ay yarıştığı Yunanistan’da düzenlenen uluslararası ITF turnuvasında da Türk tenis tarihinde 16 yaşında yarışıp finale kalan ilk türk tenisçi olma özelliğini taşıyor. İlk defa ITF turnuvasının en genç Türk oyuncusu olan Başak Eraydın 16 yaşında olmasına rağmen kendisinden daha büyük ve tecrübeli oyuncularla mücadele etmiş ve finale kadar yükselme başarısı göstererek tenis kariyer hayatında önemli bir sıçrama yaptı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder