14 Ekim 2010 Perşembe

İş adamları’ndan 9 Mercek çalıştayına büyük ilgi


Okan Üniversitesi Tuzla Kampüsü’nde Sosyal Bilimler Enstitüsü ve George Mason Üniversitesi işbirliği ile Şeker Yatırım sponsorluğunda 9 Mercek Çalıştayı düzenlendi.
Okan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü ile George Mason Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlediği 9 Mercek Çalıştayı büyük bir ilgi ile karşılandı.
Şirketlerin üst düzey yöneticileri dâhil her kademe yönetici ve iş liderlerinin katıldığı “9 Mercek (9 Lenses) Çalıştayı”nı George Mason Üniversitesi’nden Kurumsal MBA Programları Direktörü Dr. Roy Hinton ve I - SAGE şirketinin CEO’su Edwin Miller birlikte yönettiler.
Şeker Yatırım sponsorluğunda gerçekleşen 9 Mercek Çalıştayı, şirketlerin dokuz anahtar alanda (Pazar, İnsan, Finans, Strateji, Operasyon, Yönetim, Beklentiler, Yönetişim ve Hukuki Parametreler) görülen açıklarını ve fırsatlarını daha iyi anlamaları için geliştirilen bir platform.
Şirketlerin yönetim pozisyonlarındaki kişilerin “mercekler” ve 9 anahtar alanının aralarındaki işlevsel ilişkiler hakkında bilgi sahibi olmalarını ve şirketlerinin kuvvetli yanlarını ve ihtiyaçlarını daha sağlıklı değerlendirebilmelerini sağlayan çalıştaya katılım oldukça yüksekti.
9 Mercek İş modeli kurs objektiflerine göre, her katılımcının 9 Mercek iş modelini çok iyi algılamasını sağlayıp, 9 mercek çerçevesini iş alanlarına uygulanmasını sağlamak amaçlanmaktadır.

ROY W. HINTON – George Mason Üniversitesi, Kurumsal MBA programları Direktörü‘dür. 1985 senesinde Burgundy grubu kurdu. 1997’ye kadar yönetiminde bulundu. 50’den fazla sigorta, bankacılık, turizm, sağlık, ngo alanlarında iş simülasyonlarına katkıda bulundu.

EDWIN MILLER- Edwin Miller girişimcilik, işletmenin finanslanması, teknoloji yaratma, kurum kimliği yaratma alanları hakkında birçok konferans vermiştir. Amerikan Venture Magazin tarafından “En büyük 40 lider’’arasına girmiştir. Mr. Miller Liberty Universitesinden mezun olup, George Washington Üniversitesinden masters derecesi ile mezun olmuştur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder