18 Ocak 2011 Salı

Rixos Tekirova’ya Yeşil Yıldız


Rixos Tekirova, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın çevreye duyarlı otellere verdiği Yeşil Yıldız belgesini almaya hak kazandı.

Rixos Tekirova, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 2010 yılında Türkiye'deki tesislerin yeşil kriterlere daha çok uymasını teşvik ve belgelemek amacıyla oluşturduğu "Yeşil Yıldız" sertifikasını almaya uygun görüldü.

Çevre bilincinin geliştirilmesi ve turistik tesislerin çevreye olan olumlu katkılarının teşvik edilmesi amacıyla gerçekleştirilen "Yeşil Yıldız"belgesi için konaklama tesisleri, on başlık altında, farklı puanlamalara sahip yüz yirmi iki maddelik kriterler üzerinden değerlendiriliyor.

Çevreye duyarlı konaklama tesisler arasında yerini alan Rixos Tekirova, iki yılda bir bakanlık yetkileri tarafından denetlenerek belgenin güncel tutulmasını sağlayacak.

Yeşil Yıldız nedir?
Tesisin çevreye uyumunu dikkate alarak, elektrik, su ve çevreye zararlı maddelerin tüketimi ile atık miktarını azaltan, enerji verimliliğini artıran, bunun yanısıra personel ve otel misafirlerini çevreye duyarlılık konusunda bilinçlendiren işletmelere verilen çevreci bir belge.

Her biri ayrı puandaki 122 maddelik "çevreci" tesis formunun 8 temel maddesine uyup asgari puana ulaşan tesis, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından verilen "Yeşil Yıldız" sertifikasını alarak çevreciliğini belgelendirmiş oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder