10 Ocak 2011 Pazartesi

Eğitim Tarihçisi Frederick Rudolph’ un Torunları Bekir Okan’la bir araya geldiler!


Kurulduğu günden beri iş dünyasına en yakın dünya üniversitesi olma vizyonundan vazgeçmeyen Okan Üniversitesi Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Okan, Cornell Üniversitesi öğrencileri ile Okan Üniversitesi Akfırat Kampüsü’nde bir araya geldi.

8 Ocak Cumartesi günü gerçekleşen görüşmeye, Eğitim Tarihçisi Frederick Rudolph’un kurucusu olduğu Cornell Üniversitesi’nden altmış MBA öğrencisi katıldı. Girişimcilik konusunda bir çok ülke gezerek, girişimcilik tecrübeleri dinleyen Cornell MBA öğrencileri, ülkemizin önde gelen girişimcilerinden, Okan Üniversitesi kurucusu ve Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan’ın tecrübelerini dinlemeye geldiler.

Cornell Üniversitesi öğrencilerine iş dünyasında elde ettiği başarılarını anlatan Bekir Okan, girişimciliğin iş dünyasında başarılı olmak için çok önemli olduğunu söyleyerek, aslında herkesin girişimci bir ruha sahip olduğuna dikkat çekti. Günümüz global ekonomi şartlarında risk almadan başarıya ulaşmanın zor olduğuna dikkat çeken Okan, risk alarak ve çok çalışarak başarıya ulaşmanın mümkün olduğunu söyledi. Okan Üniversitesi’nde işletme bölümlerinde girişimcilik dersi olduğuna dikkat çeken Bekir Okan, “Girişimcilik sadece sahip olunacak bir yetenek değildir. Geliştirilmeli ve taze bilgiler ile güçlendirilmelidir” dedi.
Cornell Üniversitesi öğrencilerinden gelen sorulara cevap veren Bekir Okan, bir soru üzerine, “Çalışkanlık Türk insanının geninde var. Çalışarak yaşayan bir toplumuz. Bu nedenle de hem batıda hem de doğudaki ilişkilerimizi kullanarak, kısa zamanda dev bir dünya ekonomisi yaratacağımıza şüphe yok”dedi.
Çalışkanlığı ve iş yaşamına esprili yaklaşımı ile Cornell Üniversitesi öğrencilerini etkileyen Bekir Okan, gençler ile tecrübelerin paylaşımının son derece önemli olduğunu, elde edilmiş başarıların arkasındaki hikayeleri bilmenin yeni nesillere cesaret verdiğini söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder