5 Ocak 2011 Çarşamba

“İşyeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı” Eğitimleri’nde İlk Yetkili Vakıf Kurumu Okan Üniversitesi


Okan Üniversitesi Meslek Yüksekokulu, T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan “İşyeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı” eğitimlerini verme yetkisi aldı.
“Uluslararası Çalışma Koşullarını ve Çevresini İyileştirme Programı” çerçevesinde çalışmalarını sürdüren T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü’nün (İSGÜM) “İşyeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı” eğitimleri Okan Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’na emanet edildi.
Bu konuda eğitim veren ilk yetkili Vakıf Üniversitesi olarak seçilen Okan Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’nda eğitimler, İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Programı Koordinatörlüğü’nde, Sürekli Eğitim Merkezi (OKSEM) tarafından verilecek.
4857 sayılı İş Yasası kapsamında, devamlı olarak en az elli işçi çalıştıran kurumların, iş sağlığı ve güvenliği önlemlerini belirleyen ve uygulayan, iş kazası ve meslek hastalıklarının önlenmesi konusunda çalışmalar gerçekleştirebilen, işçilerin ilk yardım ve acil tedavi ile koruyucu sağlık ve güvenlik hizmetlerinin yürütülmesi konusunda aktif görev alan personel istihdam etmeleri gerekmektedir.
Bu yeni yasa ile birlikte ortaya çıkacak olan “İşyeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı” alanındaki kalifiye eleman ihtiyacı; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından verilen yetki ile Okan Üniversitesi Meslek Yüksekokulu bünyesindeki OKSEM eğitimleri ile karşılanabilecek.
Eğitimlerin sonunda sektörden büyük talep görecek uzmanlar, yüksek ücretlerle istihdam edilme şansı yakalayabilecekler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder