9 Aralık 2010 Perşembe

ING BANK TÜRKİYE’DE BÜYÜMEYE KARARLI


Dünyanın en büyük finans gruplarından Hollanda kökenli ING, 2007 yılında OYAK Bank’ı satın alarak girdiği Türkiye pazarında büyüme konusunda kararlı. Banka’nın Hollanda’daki üst düzey yöneticileri, ING Grubu’nun ING Bank Türkiye’ye desteğinin tam olduğu ve gerekli kaynakların bu hedef için seferber edildiği mesajını verdiler.

ING Grubu, Amsterdam’daki tarihi Herengracht Merkezi’nde gerçekleştirdiği basın toplantısında bankanın 2010 yılı üçüncü çeyrek değerlendirmesini yaparak Türkiye ile ilgili hedeflerini paylaştı.

“Ana büyüme pazarlarımızdan birisi Türkiye olacak”

Bankacılık İcra Kurulu Üyesi, Doğrudan ve Uluslararası Bireysel Bankacılıktan Sorumlu CEO Eli Leenaars, Türkiye’nin ING Grubu için neden önemli olduğunu açıkladı. “Avrupa’nın 8’inci, dünyanın ise 17’inci büyük ekonomisine sahip olan Türkiye kayda değer bir büyüme grafiği izliyor. ING olarak gayri safi yurtiçi hâsılanın 2010 sonunda yüzde 7,1 olacağını tahmin ediyoruz. Bu bizim için önemli bir artış. Bundan daha önemlisi ise kişi başına düşen gelirdeki artıştır. Çünkü insanların finansal anlamda ne taahhüt edeceğini gösteriyor. Türkiye’de penetrasyon düşük. Dolayısıyla Türkiye’de bankacılıktaki büyüme milli gelire göre daha fazla olacak” dedi. Türkiye’de Avrupa’nın tersine nüfusun arttığına, bunun da bankacılık için olumlu bir gösterge olduğunu belirten Leenaars, son yıllarda önemli ölçüde artan yabancı yatırımlara da değindi. “Türkiye’ye giren yabancı yatırımların artması bizim de Türkiye ile ilgili düşüncelerimizi destekliyor” dedi. Hollanda’nın Türkiye’de üçüncü önemli yatırımcı olduğuna dikkat çeken Leenaars “Türkiye-Hollanda ekonomik ilişkilerinde önemli bir yerdeyiz. Çok güzel bir evlilik yaptık. Ana büyüme pazarlarımızdan birisi Türkiye olacak” mesajını verdi.

Türkiye’de yatırım ve KOBİ’leri büyütecek itici güç “tasarruf” olacak

ING Bank CEO’su Wilfred Nagel, 40 ülkede 107 bin personele ve 85 milyondan fazla müşteriye sahip ING Grubu’nun Türkiye’de ciddi büyüme hedefinde olduğunu hatırlattı ve “Türkiye ING sıralamasında çok iyi durumda. Türkiye gibi büyüme potansiyeline sahip 4-5 ülke var. Türkiye’nin 5’inci büyük özel bankası olmak konusunda kararlıyız. ING Grubu’nun stratejimizin icraatı için desteği tamdır” dedi. ING Grubu’nun Türkiye’ye çok şey katabileceğine dikkat çeken Nagel, “Türkiye’nin tasarruf tabanını büyütmesi gerekiyor. Türkiye’de yatırım ve KOBİ’leri büyütecek itici güç tasarruf olacak. ING, dünyanın önde gelen tasarruf mevduat bankaları arasında ilk 5’te yer alıyor. Bu konudaki bilgi birikimimizle Türkiye’ye çok önemli hizmet ve ürünler sağlayacağımızı düşünüyoruz” dedi.

Nagel, halen toplam mevduat ve kredi hacmine göre 7’inci, toplam aktiflere göre ise 8’inci büyük özel banka olan ING Bank’ın Türkiye genelinde yaklaşık 330 şube ve 5.849 çalışanla hizmet verdiğine değindi. “ING Bank’ın büyüme motoru KOBİ ve Ticari Bankacılık olacak” diyen Wilfred Nagel, ticari kesime, uluslararası tecrübelerinin ışığında, leasing ve faktorinkten portföy yönetimine, proje ve yapılandırılmış finansmandan nakit yönetimine, dış ticaret finansmanından özel bankacılığa kadar tüm alanlarda rekabetçi hizmet sunduklarını belirtti.

“Türkiye bizi en çok heyecanlandıran ülke”

ING Grubu’nun 17 ülkeden sorumlu Doğrudan ve Uluslararası Bireysel Bankacılık Avrupa Bölge Başkanı César González-Bueno ise Türkiye için “bizi en çok heyecanlandıran ülkeler arasında birinci sırada” açıklamasında bulundu.

Hedef ticarî kesimin en çok tercih ettiği ilk üç banka arasında yer almak

Önümüzdeki dönem ticari kesimin en çok tercih ettiği ilk üç bankadan biri olmayı hedefleyen ING Bank’ın KOBİ ve Ticari Bankacılıktan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Yaprak Soykan Baltacı, ING Grubu’nun Orta Ölçekli Kurumlar Genel Müdürü Ben Van de Vrie eşliğinde bu alandaki çalışmalarını anlattı. Hizmet verdikleri ticari müşterilerin işlerini ING Bank’ın sahip olduğu uluslararası bilgi ve tecrübeyle geliştirdiklerini ve onların büyümesine tanıklık ettiklerini ifade eden Soykan, etkin ve dinamik bölge teşkilatlanması sayesinde ticari kesimin ihtiyacı olan esnekliği gösterdiklerini ifade etti. 2009 yılında krizin etkilerinin yoğun olarak hissedilmesine rağmen KOBİ ve Ticari müşterilerine yaklaşık 3 milyar TL finansman sağladıklarını söyleyen Soykan, “yüzde 35 büyüyerek yerel düşünen bir banka olduğumuzu kanıtladık. 2011 yılında aynı stratejimizi uygulamaya devam ederek toplam kredilerde sektör beklentilerinin yaklaşık 2 katı büyüme gerçekleştirerek yüzde 21’lik bir artış sağlamayı ve 8 milyar TL kredi hacmine ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

4 Kasım’da başlayan ve 25 Aralık’ta sona erecek “Biz Bize Sohbetler” toplantıları ile Anadolu’daki müşterileriyle bir araya geldiklerini hatırlatan Soykan “KOBİ ve Ticari Bankacılık müşterilerimizin her biriyle tek tek ilgilenebilecek iştah, istek, tecrübe, altyapı ve kaynağa sahibiz. Amacımız bizimle aynı hedefleri olan “Anadolu Kaplanları”nı “Anadolu Aslanları” yapmak” dedi.

Yapılandırılmış finansman ve ticaret finansmanı ING Bank’ta büyümenin diğer motoru olacak

ING Grubu’nun 25 ülkede ticaret finansmanı hizmeti verdiğini ve bu alanda dünya çapında ilk 5 içerisinde olduğunu söyleyen ING Grubu Borçlanma Global Başkanı Christopher Steane, dış ticaret yapmak isteyen her segmentten müşteriye finansmanla birlikte teknik destek de verdiklerini, bu hizmetlerle müşterileri için uluslararası ticaretin barındırdığı riskleri azaltmayı hedeflediklerini söyledi.

ING Grubu Yapılandırılmış Finans ve Genel Borçlanma Başkanı Ernst Hoff, bankanın ticari kesime dış ticaret ve yatırım alanlarında sağladığı hizmetlere değindi. Grubun proje finansmanı konusunda da çok büyük uluslararası deneyimlere sahip olduğunu belirten Ernst Hoff ise, 2010 yılı proje finansman bütçelerinin 1,4 milyar Avro düzeyine olduğu bilgisini verdi. Hoff, “Türkiye’de proje finansmanı talebi, lokal bankacılık piyasasının sunabileceği tutarları fazlasıyla aşacaktır. Bu durum, büyüme hedefleyen uluslararası finansal kurumları cezp edecektir” dedi.

ING Bank Finansal Kurumlar, Ticaret Finansmanı ve Borç Sermaye Piyasaları Genel Müdür Yardımcısı Ayşegül Akay ise, Türkiye’nin özellikle dış ticaret finansmanında önemli bir pazar olduğuna dikkat çekerken, Türkiye’nin ING Grubu’nun faaliyet gösterdiği 25 ülke içinde Benelüks’ten sonra 2’inci sıraya yerleşme potansiyeli barındırdığını söyledi. “Geleneksel Ticaret Finansmanı enstrümanlarını aktif olarak kullanan Türkiye ekonomisi hızla büyüyor. 2011’de şu anki öngörülerle beklentimiz en az yüzde 4 seviyesinde bir büyüme. Bu süreçte Türkiye’de proje finansman ihtiyacının ciddi bir şekilde artacağını, 40 milyar doların üzerine çıkacağını bekliyoruz” diyen Akay, ING Grubu’nun uluslararası tecrübesi ile bu alanda da büyüyeceğini belirti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder