3 Ağustos 2010 Salı

Uluslararası Antalya Üniversitesi temel atma töreni gerçekleştirildi


Gaye Eğitim Vakfı tarafından kurulması planlanan Antalya’nın ilk vakıf üniversitesi olacak “Uluslararası Antalya Üniversitesi”nin temel atma töreni 3 Ağustos 2010 tarihinde gerçekleştirildi. Antalya’nın önde gelen iş adamlarının, yerel yöneticilerin ve akademisyenlerin katıldığı törende, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin üniversitenin temelini attı.
Türkiye’nin turizm başkenti Antalya’da açılacak üniversite, sağlayacağı uluslararası düzeyde eğitim ve teknoloji olanakları ile doğu ve batı kültürleri arasında köprü görevi üstlenmeyi, bölge için nitelikli elemanların yetiştirilmesi ve aynı zamanda bölgenin ekonomik ve sosyal gündemini şekillendirmeyi hedefliyor.
3 Ağustos 2010 TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin tarafından temeli atılan üniversitenin ilk etabının 10 ay içerisinde tamamlanması ve Mayıs 2011’de hazır olması planlanıyor. 25.200 m2‘lik alan üzerine kurulu ilk etapta yabancı dil hazırlık sınıfları, derslikler, rektörlük ve idari birimler ve ayrıca 150 kişilik öğrenci yurdu yer alıyor. Eylül 2011’de 800 öğrenci kontenjanı ile eğitime başlamayı planlayan üniversitenin tasarımında Selçuklu mimarisinden esinlenildi.
Rixos Hotels Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda üniversitenin Mütevelli Heyeti Başkanlığı görevinde bulunan Fettah Tamince’nin yanısıra, Adopen Yönetim Kurulu Başkanı ve Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Mustafa Sak ve diğer mütevelli heyeti üyelerinin de hazır bulunduğu törene, Antalya’nın önde gelen işadamları, yerel yöneticiler, bürokratlar ve akedemisyenler de katıldı.

Antalya’nın ilk vakıf üniversitesi
Antalya’da kurulacak ve Antalya’nın ilk vakıf üniversitesi olacak Uluslararası Antalya Üniversitesi ile, bölgedeki eğitim düzeyinin özellikle bilim, teknoloji ve mühendislik alanlarında artırılarak sürdürülmesi ve öğrencilere uluslararası düzeyde eğitim verilmesi amaçlanıyor. Üniversitenin en dikkat çekici özelliklerinin başında, Turizm Fakültesi ve ilk kez bir özel üniversitede açılacak Sivil Havacılık Yüksekokulu’nun yer alması geliyor.
Tüm etaplar tamamlandığında, 10.000 öğrencinin eğitim alabileceği, açık ve kapalı spor salonları, teknokent gibi sosyal ve kültürel imkanlara sahip, kız ve erkek öğrenci yurtları ile öğrencilerin konaklama ihtiyaçlarının da karşılanabileceği tesisler içeren üniversite toplam 300 bin metrekare alan üzerine kurulu bir kampüs olarak tasarlandı.
Eğitim dilinin İngilizce olacağı üniversitede, mezun olacak her öğrenciye İngilizce’nin hem akademik, hem de pratik hayatta etkin bir şekilde kullanılabilecek düzeyde öğretilmesi planlanmaktadır.
Üniversitenin, AntalyaOrganize Sanayi Bölgesi’ne çok yakın mesafede olması nedeniyle, faaliyet gösteren kuruluşlarla yapılacak ikili anlaşmalarla öğrencilerin öğrenimleri devam ederken staj imkanları da sağlanacak ve bu sayede mesleki bilgilerini uygulama fırsatı bulacaklar. Bu çerçevede kurulacak güven ilişkisi ile, işverenler ve mezunlar için istihdam imkanı anlamında önemli bir kazanç olacağı düşünülmektedir.
Ağırlıklı olarak başta Amerika Birleşik Devletleri’ndeki seçkin üniversiteler olmak üzere yurtdışındaki üniversitelerden doktorasını almış öğretim üyelerinden kurulu bir kadroya sahip olacak üniversitede, öğrencilerden, TOEFL sınavından yurtdışında bir üniversiteden kabul alabilecek seviyede yabancı dil bilgisi mezuniyet şartı olarak aranacak.

Fakülteler
İlk etapta İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Turizm Fakültesi, Mühendislik Fakültesi ve Hukuk Fakültesi ile eğitime başlaması planlanan Uluslararası Antalya Üniversitesi’nde İletişim Fakültesi, Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi, Sivil Havacılık Yüksekokulu, Adalet Meslek Yüksekokulu, Yabancı Diller Yüksekokulu, Meslek Yüksekokulu, Fen ve Sosyal Bilimler Enstitüleri ile Araştırma Merkezleri yer alacak.
Antalya’da kurulacak üniversite, farklı ülkelerin öğrencileri tarafından tercih edilen bir eğitim kurumu olmayı hedefliyor. Üniversite kampüsü; kütüphane, çeşitli enstitüler, yüksekokul binaları, kafeterya ve yönetim birimlerini kapsayan binalardan oluşuyor.

Uluslararası Antalya Üniversitesi ile Dünya da “Turizm Okulu Markası” Olmak!
Ülkemizin ve coğrafyamızın en hızlı gelişen turizm şehri Antalya’da kurulacak olan bu vakıf üniversitesi, Turizm alanında dünyada bir eğitim markası ve referans merkezi olmayı hedeflemekte. Amerika Birleşik Devletleri’nin turizm alanında önde gelen üniversiteleri ile bu alanda işbirlikleri kurulmakta ve Antalya bölgesindeki otel yöneticileri ve personelleri dahil, bölgenin diğer ülkelerindeki otel personellerine dönük sertifika, master ve doktora programları ile öne çıkmayı hedeflemektedir.
Turizm eğitimi konusunda başta İsviçre olmak üzere, turizm eğitiminde öncü diğer Avrupa Birliği eğitim kurumları ile işbirliği yapılacak ve turizm alanında seçkin bir Yüksek Lisans programının sunulması sağlanacaktır.

Yabancı Öğrenciler İçin Çekim Merkezi
Uluslararası Antalya Üniversitesi Balkanlar, Orta Doğu, Kuzey Afrika, Rusya ve Orta Asya Cumhuriyetleri üniversiteleri ile şimdiden ikili bilimsel araştırma, öğrenci değişimi, öğretim üyesi değişimi konularında güçlü ilişkiler kurmayı planlamakta ve söz konusu bölge ülkelerindeki lise öğrencilerinin yurtdışında ilk tercihi olmayı hedeflemektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder