30 Eylül 2010 Perşembe

İLK DERS BEKİR OKAN’DAN


İş Yaşamına En Yakın Üniversite olan Okan Üniversitesi’nin zorunlu ders olarak okuttuğu “Kariyer ve Yaşam Dersi”nin ilk öğretmeni Okan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan oldu.

Okan Üniversitesi Kariyer Merkezi’nin hazırlık sınıfı öğrencilerine ilk kez bu yıl zorunlu ders olarak koyduğu “Kariyer ve Yaşam Dersi”, yeni akademik yıla yeni Rektör Prof. Dr. Şule Kut ve Mütevelli Heyeti Başkanı Bekir Okan ile birlikte başladı.

Öğrencilerini “Kariyer ve Yaşam” dersiyle Türkiye’de ilk kez hazırlık sınıfından itibaren iş yaşamına hazırlayan Okan Üniversitesi, uzman bir kadro ile “İş Yaşamına Hazırlık Programı”na mezuniyete kadar devam edecek.

İş Yaşamına Hazırlık Programı kapsamında zorunlu ders olarak hazırlık sınıfı öğrencilerine okutulan “Kariyer ve Yaşam” ilk dersini Okan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan verdi.

İlk olarak öğrencilerin üniversiteden beklentilerini belirlemeyi hedefleyen ders, ayrıca öğrencilerin sosyalleşmelerini, çevre edinmelerini, farklı hedefler için beraber çalışabilme yetkinliği kazanmalarını da amaçlıyor.

Hazırlık sınıfında öğrenciler, kişisel gelişimin yanında, eğitimleri ve iş hayatları boyunca etkili olacak pek çok konuda bilgilendiriliyor. Program tanıtımı ile başlayan dersler, “aranan eleman olmak için nasıl başlamalı”, “fırsatları görebilme, harekete geçebilme”,”yabancı dilin eğitimdeki önemi, sosyal çevrenin önemi” ile devam ediyor. Toplumsal duyarlılığın önemi konusunda öğrenciler bilinçlendiriliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder