30 Eylül 2010 Perşembe

TÜRKİYE’DE KİŞİSEL BAKIM SEKTÖRÜNE YAPILMIŞ EN BÜYÜK E-TİCARET YATIRIMI VİMJO, BİR TIK UZAĞINIZDA



Kişisel bakım kategorisinde 25 bini aşkın ürün çeşidiyle tüm ihtiyaçlarınızı bir telefon veya bir tıkla kapınıza getiren Vimjo’nun hedefi, sektörü yıllık 500 milyon dolarlık ciroya ulaştırmak. Kişisel bakımına özen gösterenlerin tercihi olan Vimjo’nun müdavimleri daha çok kadınlar…

Son yıllarda tüketici alışveriş alışkanlıklarında teknolojinin ve internet kullanımının artmasını dikkate alan vimjo.com, 2010 Nisan ayında faaliyete geçerek tüketiciye kişisel bakım ihtiyaçlarını tek bir noktadan ve avantajlı fiyatlarla sunmanın ayrıcalığını yaşatıyor. Türkiye’de kişisel bakımın adresi olma yolunda büyük adımlar atan Vimjo, öncelikle kendi sektörünü büyütmeyi, tüketiciyi ürün ve ihtiyaçları konusunda bilinçlendirmeyi hedefliyor.
Yepyeni bir marka olan Vimjo’nun basın tanıtım toplantısı 29 Eylül’de Les Ottomans’da gerçekleştirildi. Vatan Şaşmaz ve Hande Kazanova’nın sunduğu toplantıda söz alan Vimjo Yönetim Kurulu Üyesi, Genel Müdür Ahmet Hakan Özgür, 2010 yılının kendileri için yatırım yılı olduğunu belirterek, “Öncelikli hedeflerinin, ülkemizde internet üzerinden alışveriş yapmayı tercih etmeyen kitlelere, kapıda ödeme avantajı ve 7/24 müşteri hizmetleri desteği ile güven vererek sektöre kazandırmak ve sektörü büyütmek olduğunu söyledi.”
İlklere imza atan Vimjo sektörü de geliştiriyor…
Kişisel bakım denildiğinde akla ilk gelen genellikle kozmetik ürünleri olsa da, konunun bir tek kozmetik ürünlerle sınırlandırılmaması gerektiğini vurgulayan Özgür; ağız ve diş sağlığı, ev tipi medikal ürünler, saç bakımı ve hijyen gibi ürün gruplarının da bu sektörün içinde olduğunu belirterek, sektör büyüklüğünün 5.5 milyar dolar civarında olduğunu vurguladı.
Özgür; kişisel bakım sektörüne ilk olarak Türkiye’deki en büyük e-ticaret yatırımını yaptıklarını, gelecek hedeflerinin de tüm satış kanalları aracılığıyla yıllar sürecek bir alışveriş alışkanlığı olma yolunda başarılı bir marka yaratmak olduğunu vurguladı. Bunun yanı sıra sektörün internetteki cirosunun 200 milyon dolar olduğunu belirten Özgür, “pazar liderliğini üstlenip, reklam ve tanıtım yatırımları ile sektörü büyütmeyi ve 2011’de internette kişisel bakım kategorisindeki harcamayı 500 milyon dolara çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.


Vimjo’nun müdavimleri yüzde 65 kadın ve yüzde 35 erkek
Pazarlama aktiviteleri ve dönemsel özel ihtiyaçları dışarıda bırakınca, Vimjo’da en fazla satılan ürün gruplarının başında; diyet ve zayıflama, besin takviyeleri, parfümler, saç bakım ve cinsel sağlık ürünleri geliyor.
Kişisel bakım kategorisinde bin altıyüz farklı markaya ait 25 bini aşkın ürünü tüketiciyle buluşturan Vimjo’nun gelecek hedefi ise, Türkiye’de bulunmayan ancak tüketiciler tarafından yurtdışından siparişle getirilen özel markaların, Türk pazarında ilk defa vimjo.com’dan satılmasını sağlamak.
Kişisel bakım denildiğinde hedef kitle olarak daha çok kadınlar görülse de erkeklerin de her geçen gün konuya olan ilgisi artıyor. Vimjo.com’dan alışveriş yapanların yüzde 65’i kadın ve yüzde 35’i erkek.
Kişisel Bakım Sektöründe Türkiye’nin “ilk ve tek” en büyük e-ticaret yatırımını yapan www.vimjo.com, Nisan 2010’dan bu yana ülkemizde yıllar sürecek bir alışveriş alışkanlığı olma yolunda hızla ilerliyor.

İLK DERS BEKİR OKAN’DAN


İş Yaşamına En Yakın Üniversite olan Okan Üniversitesi’nin zorunlu ders olarak okuttuğu “Kariyer ve Yaşam Dersi”nin ilk öğretmeni Okan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan oldu.

Okan Üniversitesi Kariyer Merkezi’nin hazırlık sınıfı öğrencilerine ilk kez bu yıl zorunlu ders olarak koyduğu “Kariyer ve Yaşam Dersi”, yeni akademik yıla yeni Rektör Prof. Dr. Şule Kut ve Mütevelli Heyeti Başkanı Bekir Okan ile birlikte başladı.

Öğrencilerini “Kariyer ve Yaşam” dersiyle Türkiye’de ilk kez hazırlık sınıfından itibaren iş yaşamına hazırlayan Okan Üniversitesi, uzman bir kadro ile “İş Yaşamına Hazırlık Programı”na mezuniyete kadar devam edecek.

İş Yaşamına Hazırlık Programı kapsamında zorunlu ders olarak hazırlık sınıfı öğrencilerine okutulan “Kariyer ve Yaşam” ilk dersini Okan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan verdi.

İlk olarak öğrencilerin üniversiteden beklentilerini belirlemeyi hedefleyen ders, ayrıca öğrencilerin sosyalleşmelerini, çevre edinmelerini, farklı hedefler için beraber çalışabilme yetkinliği kazanmalarını da amaçlıyor.

Hazırlık sınıfında öğrenciler, kişisel gelişimin yanında, eğitimleri ve iş hayatları boyunca etkili olacak pek çok konuda bilgilendiriliyor. Program tanıtımı ile başlayan dersler, “aranan eleman olmak için nasıl başlamalı”, “fırsatları görebilme, harekete geçebilme”,”yabancı dilin eğitimdeki önemi, sosyal çevrenin önemi” ile devam ediyor. Toplumsal duyarlılığın önemi konusunda öğrenciler bilinçlendiriliyor.

29 Eylül 2010 Çarşamba

Uludağ’da Tek Kart Sistemi


Ağaoğlu My Resort Hotel’in önderliğinde başlatılan “Tek Kartlı Turnike Sistemi” sayesinde Uludağ’da tüm telesiyejler Skidata ile kullanılabilecek.

Kayak keyfine keyif katmak ve kış turizminin gelişimine katkı sağlamak amacıyla, 1inci ve 2inci bölgedeki toplam 17 tesisin ve 8 otelin katılımıyla hayata geçirilen tek kart sistemi ile, misafirler diledikleri kayak pistini özgürce kullanma imkânına sahip oluyorlar. Toplam 200 bin Euro’ya mal olan sistem sayesinde kart kullanıcıları 17 tesisin telesiyejini gün içince 5 saat boyunca kullanabilecekler.

Dağda kayıpların önüne geçilecek

Tek kart sisteminin kullanım rahatlığının yanı sıra getireceği diğer bir yarar ise misafirlerin kullandıkları pistler ve kullanım sürelerinin kaydı tutulacağından güvenlik açısından kaybolmaların önüne geçilecek.

Ağaoğlu My Resort Hotel Genel Müdürü Murat Türker, konuyla ilgili olarak “Bu sistemin misafirlerimiz tarafından çok beğenileceğine eminim. Avrupa’dan örnek aldığımız sistemle Uludağ’da kayak daha keyifli hale gelecek ve Uludağ gerçek bir kayak merkezi olacak.” diye vurguladı.

28 Eylül 2010 Salı

Kadının ışıltısı “L’Or” Paris Moda Haftası yolcusu


Dünya Altın Konseyi önderliğinde ve Türk mücevher sektörünün lider markası Altınbaş’ın işbirliğiyle Türkiye’de ilk kez 18 ayar altının özel bir kolleksiyonda kullanıldığı, “başarıyı taçlandıran” marka olan “L’Or” , ilk kez 30 Eylül’de Paris Moda Haftası’nda görücüye çıkacak.

Dünyaca ünlü moda tasarımcıları Ezra+Tuba Çetin’in tasarımları ile hayat bulan ve Fransızca altın anlamına gelen, “L’Or”; birbirini tamamlayan ve şık tasarımlarıyla öne çıkan kolye, bilezik, yüzük ve küpelerin olduğu 15 parçadan oluşuyor.
İlk kez Paris Moda Haftası’nda beğenilere sunulacak olan L’Or ürünleri, Ekim’de yapılacak özel bir davetle de Türk mücevher tutkunlarına tanıtılacak.

Üçüncü kez Paris Fashion Week'de devler arasında yer alan Ezra+Tuba, moda showlarını bu sene 100 üncü doğum yılı kutlanan başarılı, farklı, büyük sanatçı "Semiha Berksoy"'a atfediyorlar. "Boğazdan doğan güneş" olarak lanse edilen Ezra+Tuba, Palais de TOKYO'da tasarımlarını, kadının başarısını taçlandıran LO’r mücevherleri ile tamamlıyor. Bu eşsiz ürünler “zamansız” tasarımlar olarak adlandırılırken, her bir parçanın şıklığı tamamlayan gündüz ve gece kullanımında rahatlıkla tercih edilebileceğine de vurgu yapılıyor.

TENİS KORTLARINDA ULUSLARARASI GURURUMUZ:BAŞAK ERAYDIN


Yunanistan’ın Selanik kentinde 21-25 Eylül tarihleri arasında gerçekleşen Uluslararası Tennis Fedarasyonu’nun (ITF) düzenlediği 10 bin dolar ödüllü Profesyonel Büyük Bayanlar Tenis Turnuvası’nda Rixos Hotels sponsorluğunda yarışan teniscimiz Başak Eraydın finale çıkarak ikinci oldu.

Dünya sıralamasında 823 numarada bulunan 16 yaşındaki genç tenisçi Başak Eraydın, Rixos Hotels desteğiyle yarıştığı yarı finalde bir numaralı seribaşı olan İsrailli rakibi Keren Shlomo'yu yenerek finala çıktı.
Finalde Rus rakibi Anastasia Mukhamedova karşılaşan Eraydın, ilk seti 6-1’lik skorla üstün tamamladı. Ancak klasmanda 545 numarada bulunan rakibi Mukhamedova, ilk seti kaybettikten sonra toparlandı ve 6-1 ve 6-3'lük setlerle maçı lehine çevirmeyi başardı.
Türk tenis tarihinde bir ilk
Başak Eraydın Türk tenis tarihinde 16 yaşında uluslararası profesyonel büyük bayanlar tennis turnuvasında yarışıp finale kalan ilk türk tenisçi olma özelliğini taşıyor.İlk defa ITF turnuvasının en genç Türk oyuncusu olan Başak Eraydın 16 yaşında olmasına rağmen kendisinden daha büyük ve tecrübeli oyuncularla mücadele etmiş ve finale kadar yükselme başarısı göstererek tenis kariyer hayatında önemli bir sıçrama yapmıştır.
Rixos Hotels desteğiyle uluslararası turnuvalarda yarışan Başak Eraydın’ın kazandığı bu önemli başarı ileriki dönemlerde daha büyük hedeflere ulaşacağını gösteriyor.
Antrenörü ve aynı zamanda babası da olan Erol Eraydın, Başak Eraydın’ın bu başarısının önemini şöyle anlatıyor : “Kazandığımız bu başarı Türk tenis tarihinde bir ilk. Aynı zamanda daha önceki turnuvalarda yarı finale kalması bile büyük bir önem taşıyordu. Türkiye tarihinde bu başarıyı 16 yaşında elde etmiş bir sporcu bulunmuyor.”

İstatistliklere gore Başak Eraydın 2010 yılında katıldığı 11 turnuvada yarıştığı 43 maçta 35 maçı kazanarak Türk sporcusunu başarıyla temsil etmiştir.

23 Eylül 2010 Perşembe

Dünya Seyahat Ödülleri Avrupa Galası Rixos Premium Belek’te Gerçekleşiyor


Herald Tribune tarafından seyahat endüstrisinin “Oscar’ları” olarak nitelendirilen Dünya Seyahat Ödüllerinin bu yılki Avrupa Gala Töreni, Rixos Hotels ve Türk Havayolları sponsorluğunda 1 Ekim 2010 tarihinde Rixos Premium Belek’de düzenleniyor.
Bu yıl Rixos Premium Belek’te gerçekleşecek olan 17. Dünya Seyahat Ödülleri’nde kıtaların önde gelen seyahat şirketleri, acentaları ve destinasyonlar ‘En İyi’ ünvanını kazanmak üzere yarışacaklar. Rixos Grubu’nunda on kategoride aday olduğu ve 22 Avrupa ülkesinden yaklaşık 600 uluslararası basın mensubunun davet edildiği, bu önemli organizasyona, bölgenin turizm otoriteleri, CEO’ları, lider seyahat şirketlerinin yöneticileri, devlet bakanları, turizm departmanları ve destinasyonların başkanları, endüstrinin önde gelenleri ve ünlüler katılıyor.
Avrupa Ödülleri töreni daha önce birçok ülkede yapılmasına karşın ilk defa Türkiye'de Rixos Premium Belek’te düzenleniyor. Rixos Grup gibi dünya çapındaki markaların, iş performansı ve yenilikçi, ilham veren ürünler ve hizmetleri ile mükemmel müşteri hizmetleri açısından değerlendirilmesinin yapıldığı organizasyonda kategoriler havayolları, oteller ve spa’lardan kruz seyahatlerine, araba kiralama ve golf resort’lara kadar herşeyi içeriyor.
Kazananlar, World Travel Market’den hemen önce 7 Kasım, Pazar günü Londra’da gerçekleşecek Dünya Seyahat Ödüllerinin finalinde yarışacaklar.

Rixos Grup Avrupa'nın En İyi Hotel Marka Ödülüne Aday
En önemli seyahat ve turizm ödülü olarak adlandırılan ve 1994 yılından itibaren önemli ödüllerin dağıtıldığı organizasyonda Avrupa'nın En İyi Hotel Marka 2010 Ödülüne aday oteller arasında Rixos Hotel’de yeralıyor. Rixos Grubu’nun dışındaki diğer adaylar ise şu şekilde sıralanıyor: Barcelo Hotels & Resorts; Hilton Hotels; Intercontinental Hotels & Resorts; Kempinski Hotels & Resorts; Le Meridien Hotels & Resorts; Malmaison Hotels; Marriott Hotels Resorts & Suites; Radisson Hotels & Resorts


2010 ödülleri için Rixos Hotels adayları ve kategorileri
Rixos Hotels - Avrupa'nın En İyi Otel Markası
Rixos Premium Belek - Avrupa'nın En İyi Her Şey Dahil Resort Oteli
Rixos Premium Belek - Avrupa'nın En İyi Luxury Resort Oteli
Rixos Sungate - Avrupa'nın En İyi Toplantı ve Konferans Resort Oteli
Rixos Sungate - Avrupa'nın En İyi Aile Resort Oteli
Rixos Premium Bodrum - Avrupa'nın En İyi Sahil Resort Oteli

Rixos Premium Bodrum - Avrupa'nın En İyi Resort Oteli
Rixos Libertas Dubrovnik - Avrupa'nın En İyi Casino Resort Oteli
Rixos Libertas Dubrovnik – Hırvatistan’ın En İyi Oteli
Rixos President Astana - Kazakistan En İyi Oteli

22 Eylül 2010 Çarşamba

Kadının ışıltısı “L’Or” ile Hayat Buldu…


Dünya Altın Konseyi ile mücevher sektörünün lider markası Altınbaş’ın işbirliğinde ve moda tasarımcıları Ezra&Tuba Çetin yorumu ile yaratılan “L’Or” markası ilk kez Paris Moda haftasında izleyicilerin beğenisine sunulacak.
Tarihler boyu onu taşıyan kişinin toplumsal durumunu, aşkını, bağlılığını ve ait oldukları dönemin sanatsal üslubunu yansıtan altın, Altınbaş’ın zengin koleksiyonuna katılan L’Or markasıyla geleneksel değerlerine bağlı modern kadının çizgisini yansıtıyor.
Dünya Altın Konseyi ile mücevher sektörünün lider markası Altınbaş’ın işbirliğinde Türkiye’de ilk kez 18 ayar altının özel bir kolleksiyonda kullanıldığı L’Or markası, ünlü moda tasarımcıları Ezra&Tuba Çetin’in tasarımları ile hayat buldu. Fransızca altın anlamına gelen “L’Or” birbirini tamamlayan ve şık tasarımlarıyla öne çıkan kolye, bilezik, yüzük ve küpelerin olduğu 15 parçadan oluşuyor. L’Or ürünleri ilk kez Paris Moda haftasında görücüye çıkacak. Ekim’de yapılacak özel bir davetle de Türk mücevher tutkunları L’Or ürünlerinin tamamını görme fırsatı bulacak.
Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı İmam Altınbaş sektör geneli ile ilgili olarak görüşlerini şu şekilde paylaştı: “Sektörde bulunduğum yaklaşık 25 yıldır, şirketlerimizin olduğu kadar hatta bazen ondan da fazla, sektörümüzün gelişimi için çalıştım. Bugün gelinen noktada, geçmişte içine kapanık olan Türk Mücevher Sektörü olarak; gerek devlet bürokrasisi ve gerekse kamuoyu nezdinde yaygın bir kabul gördüğümüzü ve farkındalık yarattığımızı ve sektörümüzün dünya mücevher sektörünün en önemli birkaç oyuncusu arasına girmeyi başardığını söyleyebilirim. Altının ons fiyatının son yıllarda tırmanış eğiliminde olduğunu görüyoruz. Örnek vermek gerekirse; 2001 yılında yıllık ortalama 274.-USD olan ons fiyatı 2005’de 441, 2009’da 956, 2010’da 1177.-USD oldu, hatta 1500.-USD’i görüp, sonrasında düşüşe geçeceği öngörülüyor” Altınbaş L’Or projesi ile ilgili sözlerine şu şekilde devam etti: “Dünya Altın Konseyi önderliğinde oluşturulan bu değerli projede Altınbaş olarak yer aldığımız için çok mutluyuz ve L’Or markasını Türk kadınına en güzel şekilde sunmayı hedefliyoruz. Burada hem Dünya Altın Konseyine bize olan güvenleri için, hem Ezra ve Tuba kardeşlere markamıza yakışır bir koleksiyon tasarımı yaptıkları için, hem de ekip arkadaşlarıma emekleri ve çabaları için huzurlarınızda teşekkür etmek isterim”.


Dünya Altın Konseyi ile mücevher sektörünün lider markası Altınbaş’ın işbirliğinde ve moda tasarımcıları Ezra&Tuba Çetin yorumu ile yaratılan “L’Or” markasının Çırağan Sarayı’nda düzenlenen basın toplantısında söz alan Dünya Altın Konseyi Ülke Müdürü Cihan Göksel; “1987’de Londra’da kurulan Dünya Altın Konseyi altına olan talebi arttırmak ve altın sektörünü canlandırmak amacıyla projeler üreten ve sektörün öncü markaları ile hayata geçiren bir kuruluştur. Dünya Altın Konseyi, Türkiye’de de eskiden olduğu gibi geleneksel altının yeniden değerini bulmasını sağlamak ve modern bir çizgi ile bağdaştırmak amacıyla L’Or projesine hayat verdi. “14 ayar” altın ile “22 ayar” altının güçlü yönlerini birleştirip, kadınların hem ayar/değer hem de tasarım anlamında kendilerine yakıştırdıkları yeni premium bir marka olarak L’Or tasarımları 18 ayar olarak üretildi. Kadınların başarısını taçlandırmak için doğmuş, hem yatırım hem de takı amacıyla sahip olunan bir marka L’Or” diye belirtti.
L’Or markasının kadının başarılarını ortaya çıkarmak ve yüceltmek için ortaya çıkarıldığını belirten Göksel, “Altının Türk toplumunun ayrılmaz bir parçası olduğunu belirtmek istiyorum. Dünyada altına yönelik talebin önemli ölçüde yükseldiği şu günlerde 2010 ikinci çeyreğindeki toplam altın talebi %36 artarak 1,050 ton’a yükseldi, Bugünlerde dolar ve avroda yaşanan güven eksikliği, altına olan güveni bu dönemde canlı tuttu ve bundan sonra da bu durumun devam edeceğini, şu an en risksiz yatırım aracının altın olduğunu söyleyebilirim” dedi.
Altınbaş Kuyumculuk Genel Müdürü Atilla Keskin, “Altınbaş olarak her zaman sektörde öncü olmaya ve “ilk”leri gerçekleştirmeye özen gösterdik. Yine bu çerçevede ülkemizde 18 ayar altını ilk defa kolleksiyon haline getirerek çok özel bir tasarım ve emekle Türk kadınının beğenisine sunacağız. İnanıyoruz ki bu güzel marka ile Türk kadını eskiden olduğu gibi altınla tekrar buluşacak ve altın ekonomideki eski değerini yeniden bulmaya başlayacak” dedi.

Altınbaş dünya pazarında bin mağaza hedefliyor
ABD, AB Ülkeleri, Rusya ve BDT, BAE başta olmak üzere 35’den fazla ülkeye ihracat yapan Altınbaş’ın Türkiye’de ve dünyada 130’un üzerinde mağazası ve 1000’in üzerinde satış noktası bulunduğunu belirten Keskin, yakın gelecekte dünya pazarında bin mağaza hedeflediklerini belirtti.
L’Or markalı tasarımların Türkiye dışında özellikle Avrupa ve Yakın Doğu ülkelerinde tercih edileceğini vurgulayan Keskin, bunun en büyük sebebinin Altınbaş olarak dünya moda ve mücevher terndlerine uygun, geleneksel değerlerle modernizmi harmanlayan, hikayesi olan, farklı tasarımlı koleksiyonlar üretmelerinden kaynaklandığını belirtti.


Tasarım sürecinde 12 sadekar görev aldı
Altınbaş Kuyumculuk Kurumsal Pazarlama ve İletişim Drektörü Hale Kuyucu Fırat, “Biz bu proje için 8 aydır çalışıyoruz. Tüm iş ortaklarımız projenin ruhuna uygun olarak seçildi. Tasarımcılarımız, ustalarımız büyük bir özenle çalıştı, koleksiyonun her bir parçası tek tek elde üretildi. Ünlü moda tasarımcıları Ezra&Tuba Çetin’in tasarımlarını Türkiye’nin en önemli sadekarları mücevher haline getirdi” dedi.
Tasarım sürecinde 12 sadekar ve ayrıca tasarımcılar, sadekarlar ve üretimi yapacak ustalar olmak üzere 30 kişilik bir ekibin bu projenin mutfağında aktif görev aldığını belirten Fırat, haftalarca süren çalışmada sadece numunelerin oluşturulması için üretim sürecinde 25 kg altın kullanıldığını vurguladı.

Altınbaş ve Ezra&Tuba mağazalarında satışa sunulacak
İlk olarak Paris Moda Haftası’nda, 30 Eylül’de gerçekleştirilecek Ezra+Tuba Çetin defilesiyle kadınların beğenisine sunulacak olan L’Or koleksiyonu, 12 Ekim tarihinde düzenlenecek özel bir davetle Türkiye’de tanıtılacak. Üç renk altının kombinasyonu ile oluşturulan L’Or tasarımları 1.000 ile 27 bin dolar arasında Altınbaş ve Ezra&Tuba mağazalarında satışa sunulacak.

Koleksiyonun, 15 Ekim’den itibaren ilk 6 ayda limited edition olarak 15 noktada yer alacağını belirten Fırat, altının değerini bulmasına da hizmet eden L’Or markasının yakın dönemde sosyal sorumluluk projeleriyle de destekleneceğini ifade etti.

İlk olarak Paris Moda Haftası’nda
Altınbaş ve Dünya Altın Konseyi’nin L’Or projesine hayat veren ünlü tasarımcılar Ezra&Tuba Çetin, markayı şu cümle ile tanımlıyorlar; "Bu topraklarda yetişmiş, gelenek ve göreneklerle donatılıp, modernizmle taçlandırılmış; her biri ziynet olan kadınlarımızın, onlara yakışır ışıltısı L’or. Tasarlarken günümüzün yüzü dünyaya dönük ama gelenek ve goreneklerinden yoksun kalmamıs, hayatta basarı kazanmıs kadınlarını betimleyen bir koleksiyonu hayata geçirmeye özen gösterdik. Bildiginiz gibi biz her koleksiyonumuzda bu topraklarda yaşamış ve tüm zorluklara rağmen başarıları ile ayakları üzerinde duran güçlü kadınların hayat hikayelerini anlatmayı ve onları daha cok bilinir yapmayı misyon haline getirdik. Aslında tasarımların tamamını yine basarılı bir Türk kadını olan ve bu sene 100. doğum yılını kutladığımız büyük sanatçı, "Semiha Berksoy" adına atfettigimiz ve 30 Eylul'de Paris Fashion Week kapsamında "Palais de Tokyo"da yapacagğmız moda showumuzda tum dunyaya prezente edecegiz.”
Ezra&Tuba Çetin’in Paris Moda Haftasında sergileyeceği tasarımlarını LO’r mücevherleri tamamlayacak. Bu eşsiz ürünler “zamansız” tasarımlar olarak adlandırılırken, her bir parçanın şıklığı tamamlayan gündüz ve gece kullanımında rahatlıkla tercih edilebileceğine de vurgu yapılıyor.
L’Or ürünlerinde bir Alameti farika…
L’Or markasına özel olarak tasarlanan her bir ürünün alameti farikası, makina kalemi… Günümüzde mücevherde oldukça ender uygulanan bir el işçiliği olan makina kalemi özel kalemkar ustalarının emekleri ile yapılan oldukça nadide bir işleme sanatı.
L’Or ürünleri, kendine özel şık kutularında garanti sertifikası ile birlikte seçkin Altınbaş mağazalarında ve Ezra&Tuba Çetin satış noktalarında mücevher tutkunlarının beğenisine sunulacak.

20 Eylül 2010 Pazartesi

“11.Afrika Forumu”nda Kralların Tercihi Rixos Al Nasr Convention Center Tripoli


Libya’nın başkenti Trablus’un merkezinde, “Yaşayan Otel” olarak anılan Rixos Al Nasr Tripoli’nin karşısında yeralan Rixos Al Nasr Convention Center Tripoli’de geçtiğimiz günlerde düzenlenen ‘’11. Afrika Forumu’’nda Afrika ülkelerinin başlıca kral, prens ve tüm Libya Büyükelçilikleri hazır bulundu.


Dekorasyonu, teknik donanımıyla oldukça iddialı Afrika kıtasının en büyük kongre merkezi Rixos Al Nasr Convention Center Tripoli’de gerçekleşen ‘’11. Afrika Forumu’’için Saif Al Muammer Qaddafi, birçok üst düzey kral, prens ve Libya Büyükelçilikleri biraraya geldi.

Basına kapalı olarak düzenlenen ve sekiz yüz kişinin katılımıyla gerçekleşen etkinlik boyunca, Afrika kıtasında yaşanan genel problemler, teknolojinin son imkanlarıyla 23 bin m2 kapalı alan kapasitesiyle, Afrika’nın en büyük kongre merkezi olma özelliğini taşıyan Rixos Al Nasr Convention Center Tripoli’de katılımcılar tarafından değerlendirildi.

Yapılan toplantılardan olumlu sonuçlar çıkacağını belirten Üst düzey krallar ve büyükelçilikler forum sonrası Rixos standartlarında sıcak ve kaliteli ambiyans içinde akşam yemeklerini yediler.

15 Eylül 2010 Çarşamba

Nefesler tutuldu: En önemli özel kupa olan “3. Rixos Cup Uluslararası Basketbol Turnuvası” Büyük Bir Heyecanla Başladı


Antalya Kepez Belediyesi Spor Salonu’nda 15-17 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek 3.Rixos Cup Uluslararası Basketbol Turnuvası basketbol severlerin de büyük katılımı ile başladı. Organizasyon boyunca Skytürk’ten canlı yayınlanacak turnuvada Türkiye’den Galatasaray Cafe Crown ve Medical Park Trabzonspor, Rusya’dan Dinamo Moscow, Avrupa’dan Gloria Giants Düsseldorf takımları karşılaşacak.

Daha önce Beşiktaş Cola Turka Basketbol Takımı, TED Kolejliler Takımı, Ülkerspor ve Opel Skyliners takımlarının koçluklarını yaparak büyük başarılara imza atan ve Gloria Düsseldorf Giant’ın koçluğunu yapmakta olan Murat Didin, 3. Rixos Cup Uluslararası Basketbol Turnuvası’nın organizasyon koordinasyonu ve danışmanlığını yürütüyor. Didin, takım seçimlerini yaparken oldukça zorlandıklarını belirterek, başarılı ve heyecanlı bir turnuva olacağını kaydetti.

Unutulmaz bir heyecanla izlenen Dünya Kupası’nın ardından basketbol severlere heyecanlı bir turnuva daha sunacak olan 3.Rixos Cup Uluslararası Basketbol Turnuvası’nda önemli takımlar ve oyuncular yer alıyor.

Rixos Hotels, kupada yarışacak takımların konaklama sponsorluğunun yanı sıra antrenman yapmaları için saha ihtiyaçlarını da karşılıyor.


3. Rixos Cup Uluslararası Basketbol Kupası’nın Maç Programı
15-17.09.2010
15.Eylül:
17:30 Medical Park Trabzonspor – Gloria Giants Düsseldorf
19:30 Dynamo Moscow – Galatasaray Cafe Crown
16.Eylül
17:30 Medical Park Trabzonspor – Dynamo Moscow
19:30 Gloria Giants Düsseldorf – Galatasaray Cafe Crown
17.Eylül
17:30– Gloria Giants Düsseldorf- Dynamo Moscow
19:30– Galatasaray Cafe Crown - Medical Park Trabzonspor

Takımlar Hakkında Detaylı Bilgi:

Dinamo Moskow
Erkekler Basketbol Kulübü Dinamo Moskow, 1923 yılında Rus Sovyetler Birliği döneminde kurulan ülkenin en eski spor külüpleri arasındadır. Rusya basketbol liginin en güçlü 5 takimindan biri olan Dinamo Moscow takımında Dünya Kupası boyunca Rus milli takımında da oynamış 4 süper oyuncusu 3. Rixos Cup Uluslararası Basketbol Turnuvası’nda da yeralıyor.

Dinamo Moskow iki kez Sovyetler Birliği Şampiyonasında birinci (1937 ve 1948) ve iki kez SSCB şampiyonasında ikinci (1944 ve 1990) , iki kez Rusya şampiyonasında ikinci (1995 ve 1996) oldu. Aynı zamanda sekiz kez SSCB şampiyonasında bronz madalya (1946, 1957, 1958, 1975, 1976, 1977, 1980, 1982), bir kez CIS şampiyonluk Bronz madalya (1992) ve Rus Superleague şampiyonluk Bronz madalya almaya hak kazandı. (2004). 1950 ve 1952 Dinamo Moskova'da SSCB Kupası'nda finalist oldu. Dinamo 1960 ve 1970 yılları arasında kazandığı ulusal ve uluslararsı bir çok başarıdan sonra büyük ün kazandı.
1991 yılında MBC Dinamo Moskow Rusya Superleague Şampiyonası'nda gümüş madalya kazandı. Avrupa’da ise MBC Dinamo Moskow Kupası Kupa Galipleri (1991) ve Avrupa Kupası (1996) 'nın yarı finale ulaştı.


Gloria Giants Düsseldorf
Bayer Şirketinin sponsorluğunda kurulan basketbol takımını 1968’ den itibaren birinci ligde oynamaya başladı. Birinci ligdeki üçüncü yıllarında ilk şampiyonluğunu kazanan takım aynı yıl Almanya Kupasını da müzesine götürdü.
Almanya Basketbol liginde 14 lig şampiyonluğu yanı sıra 10 defa da Almanya kupasını Bayer 04 Leverkusen adıyla müzesine götürdü. 2000’ li yıllarda Giants adını alan ekip 2008 yılında ana sponsoru Bayer firmasının maddi yardımı azaltması üzerine Düsseldorf’ a taşındı. Giants, aralarında NBA’ da uzun yıllar forma giyen Detlef Schrempf gibi büyük isimler yetiştirdi.

Alman basketbol birinci liginin isim hakkını altı yıllığına alan Beko tarafından alınmasından sonra şimdi de Giants Düsseldorf Basketbol takımının ana sponsoru Türkiye’den Gloria Hotel & Resort oldu. Takımın koçluğunu Murat Didin yürütüyor.

Galatasaray Cafe Crown
Yeni sezon öncesindeki ilk ciddi hamlesini Avrupa Basketbolu’nun önemli antrenörlerinden biri olan Oktay Mahmuti ile anlaşarak gerçekleştiren Galatasaray Cafe Crown, transfer sezonu boyunca izlediği stratejiyle gelecek seneleri de planladığını gösterdi.

Galatasaray Cafe Crown, yaz mevsiminde geçtiğimiz sezonun yıldız isimlerinden Radoslav Rancik ile iki yıllık sözleşme imzaladı. Galatasaray taraftarları ile arasında özel bir bağ bulunan Slovak oyuncu, İstanbul’daki performansıyla ülkesinde yılın basketbolcusu seçilmişti. İki senelik yeni kontrat üzerinde anlaşılan Rancik, 1997-98 sezonundan sonra üst üste iki sezon Galatasaray Basketbol Takımı’nın formasını giyecek ilk oyuncu olacak. Galatasaray Cafe Crown, Haziran ayının hemen başında Efes Pilsen’den Ermal Kurtoğlu ile anlaştı. Ve Arnavut asıllı oyuncu ile iki senelik anlaşma imzalandı. Yerli rotasyonunda hata yapmak istemeyen Oktay Mahmuti’nin takımı, oyun kurucu pozisyonunu ise Tutku Açık ile güçlendirdi. Galatasaray Cafe Crown, yeni sezon öncesindeki ilk yabancı oyuncu transferini ABD’li Taylor Rochestie’yi kadrosuna katarak yaptı.

Galatasaray Cafe Crown, 2010-11 sezonu hazırlıklarına 16.08.2010 tarihinde, Antrenörlerleri Oktay Mahmuti ve Recep Şen yönetiminde Florya Metin Oktay Tesisleri’nde gerçekleştirilen antrenmanla başladı. Yeni sezon öncesi çalışmalarına Türkiye’de düzenlenen özel turnuvalarla devam edecek olan Galatasaray Cafe Crown, 3. Rixos Cup Uluslararası Basketball Turnuvası’nın da başlıca takımlarından biri.

Medical Park Trabzonspor
Geçen sezon başarılarıyla alkış toplayan Trabzonspor, tarihinde ilk defa 2010 – 2011 sezonunda Basketbol Birinci Ligi’ne yükseldi. Beko Basketbol Ligi’ne yükselen takım kadrosunu ik olarak Amerikalı oyuncu Derrick Obasohan’la güçlendirdi. Derrick Obasohan’ın ardından Kepez Belediyesi’nin 1.93’lük oyuncusu Ersin Görkem’i transfer etti. Bu transferin ardından Trabzonspor 2007-2009 sezonunda Türk Telekom’da oynayan, 07 Ocak 1980 doğumlu ve 2.04 cm boyundaki Amerikalı yıldız Michael Wright’ı kadrosuna dahil etti.

Hazırlıklarına yerli oyuncularla birlikte Trabzon’da start veren yabancı basketbolcular 22 Ağustos 2010 tarihinde Denizli’de yapılan ikinci etap çalışmalarına katıldılar, 03 Eylül 2010 tarihine kadar süren çalışmaların ardından Denizli Valiliği 1. Pamukkale Basketbol Turnuvasına katılarak, turnuvada Erdemirspor, Pınar Karşıyaka ve Bornova Belediye ise karşılaştılar. Son olarak 15-17 Eylül tarihleri arası Antalya’da 3.Rixos Cup Uluslararası Turnuvası’na katılmak için Antalya’ya gelen takım. 22 Eylül tarihine kadar Antalya’da devam edecek kamp çalışmalarının ardından İzmir Turnuvası’na katılmak için bu kente geçecek. Yoğun programına ara vermeyerek Eylül - 02 Ekim tarihleri arasında Bandırma’da yapılacak olan TÜBAD Turnuvasına katılacak.

Ağaoğlu My City Hotel’den 12 Dev Adam’a Ziyafet


Ali Ağaoğlu, 12 Dev Adam’a hediye ettiği dairelerin anahtarlarını teslim etti ve My City Hotel’de şampiyonlara özel yemek ziyafeti verdi.
Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu Dünya basketbol şampiyonasında gümüş madalya alan 12 Dev Adam’a hediye ettiği dairelerin tapularını bir basın toplantısı ile takdim etti. Gururumuz olan başarılı sporcularımıza My City Hotel’in ödüllü aşçılarının elleriyle hazırlanan bir de ziyafet verdi.
A Milli Basketbol takımımızın kaptanı Hidayet Türkoğlu ile Türkiye Aşçılar Federasyonu Milli Takım direktörü Rafet İnce ekibiyle kameralara birlikte poz verdiler.

AĞAOĞLU TURİZM GRUBU’NUN GIDA GÜVENLİĞİ TESCİLLENDİ


Ağaoğlu My City Hotel, turizm sektörünün önemli bir yapı taşı olan otellerdeki gıda güvenliği açısından büyük önem taşıyan ISO 22000 – HACCP belgesi aldı.

Ağaoğlu Şirketler Grubu bünyesinde bulunan Uludağ Turizm ve Ticaret kuruluşunun turizm ve otelcilik hizmetleri Ağaoğlu My City Hotel, Ağaoğlu Turizm Hizmetleri, ISO 22000-HACCP belgesi almaya hak kazanarak gıda güvenliği açısından da sektördeki farklılığını bir kez daha kanıtladı.
My City Hotel Genel Müdürü Serkan Gümrükçü, “Gerek ulusal ve gerekse uluslararası standartları yakalama konusunda hassasiyetle çalışıyoruz. Uluslararası alanda başarımızın bir kez daha tescillenmesiyle, ben ve ekibim büyük mutluluk yaşadık. Çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.” dedi.
ISO 22000-HACCP Turizm ve Otelcilik Hizmetleri kapsamında Gıda güvenliğinin ve hijyenin Uluslararası geçerlilikte Belgesi olup KorF-100309 referans numarasıyla tescil edilmiştir.

14 Eylül 2010 Salı

Dünyaca Tanınmış Modacı Body Amar, Rixos Sponsorluğu ile Londra Moda Haftası‘nda


Dünya moda sektörü tarafından büyük bir ilgiyle takip edilen ve Kylie Minogue, Florence Welch, Katy Perry ve Tori Amos gibi ünlülerin sahne kıyafetlerini tasarlayan Body Amar, Rixos Hotels sponsorluğunda Londra Moda Haftası’na katılarak önemli modacıların arasında yerini alıyor.
Dünya’nın en iyi tasarımcıların katıldığı ve büyük ilgiyle moda severler tarafından takip edilen Londra Moda Haftası dünya genelinde bir sonraki sezon trendlerini belirliyor. Bu sene 17 – 22 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek organizasyon öncesi ünlü modacı Body Amar, defilesi için Rixos Hotels Grubu ile görüşerek sponsorluk anlaşması yaptığını açıkladı.
Body Amar, Rixos Hotels grubunun marka olarak çekici ve eşsiz bir algısının olduğunu ve kendi çizgisine uyduğunu ifade ederek yapılan sponsorluk anlaşmasından çok menun olduğunu belirtmeyi de unutmadı. Fashion Moda Haftası boyunca ve sonrası çok konuşulacak olan Body Amar, Rixos Hotels sponsorluğunda gerçekleştireceği defilesinde yeni hazırladığı, uzun ve dökümlü abiye kıyafet koleksiyonunu sunacak.
Vogue dergisi tarafından moda takipçilerinin en iyi gizlenen sırlarından biri olarak lanse edilen Body Amar, ilk çıkışını Paris’teki Colette için özel olarak tasarladığı ve Tom Ford’un “Body Amar bana iş ver diyerek” beğenisini gösterdiği baskılı tişört koleksiyonu ile tanınıyor.

Dünyaca ünlü Rus müzik grubu Band’eros Güral Premier Tekirova’da


Rusya’nın en beğenilen müzik grubu Band’eros, Antalya’nın seçkin otellerinden Güral Premier Tekiova’da 16 Eylül tarihinde bir konser verecek.
Yaz ve eğlence Antalya’da hala devam ediyor. Konser turnelerine bir yenisini daha ekleyen, ünü Rusya sınırlarını aşan grup Band’eros, 16 Eylül akşamı Antalya’nın en profesyonel show sahnesine sahip Güral Premier Tekiova da bir konser verecek.
Altı kişiden oluşan Band’eros, en beğenilen şarkıları Columbia Pictures, Adios, Beautiful Life ile izleyenleri Güral Premier Tekirova’nın farklı ve göz alıcı atmosferinde çoşturacak.
Mavi ile yeşilin birleştiği Antalya’nın en güzel koyuna kurulu olan Güral Premier, 22 bin m2’lik dev alandaki aquaparkı ve 26 adet kaydırağı ile Türkiye’nin en büyük ve eşi bulunmaz eğlence alanına sahip. Turizm sektöründe 20 yıllık deneyimlerin sonucu olan Güral Premier’in bünyesinde ayrıca 3 bin 500 m2 alanda hizmet veren dev Spa merkezi de bulunuyor.Tatillerde SPA’nın rahatlatıcı etkisiyle sıkıntı ve stresten uzaklaşmak isteyen misafirleri Quu Spa’da avrupa ve uzakdoğu masajları ile türk hamamının güzellikleri bekliyor.

13 Eylül 2010 Pazartesi

3. Rixos Uluslararası Basketbol Kupası’nda yarışacak takımlar belli oldu


15 Eylül’de başlayacak olan 3. Rixos Uluslararası Basketbol Kupası’nda yarışacak takımlar belirlendi. Antalya Kepez Belediyesi Spor Salonu’nda 15-17 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan kupa maçları basketbol severleri biraraya getirecek.

3. Rixos Uluslararası Basketbol Kupası’nda yarışacak takımlar belli oldu. 15-17 Eylül tarihleri arasında Antalya Kepez Belediyesi Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek Rixos Basketbol Kupasında karşılacak takımlar Rusya’dan Dinamo Moscow, Avrupa’dan Dusseldorf Giants ve Türkiye’den Galatasaray Cafe Crown ile Trabzonspor olmak üzere toplam 4 takımdan oluşuyor.

Beşiktaş Cola Turka Basketbol Takımı, TED Kolejliler Takımı, Ülkerspor ve Opel Skyliners takımlarının koçlukluranı yaparak büyük başarılara imza atmış Murat Didin, Rixos Uluslararası Basketbol Kupası’nınorganizasyon koordinasyonu ve danımanlığını yürütüyor. Didin, takım seçimlerini yaparken oldukça zorlandıklarını belirterek, başarılı ve heyecanlı bir turnuva olacağını kaydetti.

Rixos Hotels, kupada yarışacak takımların konaklama sponsorluğunun yanı sıra antrenman yapmaları için saha ihtiyaçlarını da karşılayacak.








Takımlar Hakkında Detaylı Bilgi:
Dinamo Moskova
Erkekler Basketbol Kulübü Dinamo Moskova, 1923 yılında Rus Sovyetler Birliği döneminde kurulan ülkenin en eski spor külüpleri arasındadır. Rusya basketbol liginin en güçlü 5 takimindan birisidir.
Dinamo Moskova iki kez Sovyetler Birliği Şampiyonasında birinci (1937 ve 1948) ve iki kez SSCB şampiyonasında ikinci (1944 ve 1990) , iki kez Rusya şampiyonasında ikinci (1995 ve 1996) oldu. Aynı zamanda sekiz kez SSCB şampiyonasında bronz madalya (1946, 1957, 1958, 1975, 1976, 1977, 1980, 1982), bir kez CIS şampiyonluk Bronz madalya (1992) ve Rus Superleague şampiyonluk Bronz madalya almaya hak kazandı. (2004). 1950 ve 1952 Dinamo Moskova'da SSCB Kupası'nda finalist oldu. Dinamo 1960 ve 1970 yılları arasında kazandığı ulusal ve uluslararsı bir çok başarıdan sonra büyük ün kazandı.
1991 yılında MBC Dinamo Moskova Rusya Superleague Şampiyonası'nda gümüş madalya kazandı. Avrupa’da ise MBC Dinamo Moskova Kupası Kupa Galipleri (1991) ve Avrupa Kupası (1996) 'nın yarı finale ulaştı.
Düsseldorf Giants
Bayer Şirketinin sponsorluğunda 1 % 1’ de kurulan basketbol takımının 1968’ den itibaren birinci ligde oynamaya başladı. Birinci ligdeki üçüncü yıllarında ilk şampiyonluğunu kazanan takım aynı yıl Almanya Kupasını da müzesine götürdü.
ALMANYA Basketbol liginde 14 lig şampiyonluğu yanı sıra 10 defa da Almanya kupasını Bayer 04 Leverkusen adıyla müzesine götürdü. 2000’ li yıllarda Giants adını alan ekip 2008 yılında ana sponsoru Bayer firmasının maddi yardımı azaltması üzerine Düsseldorf’ a taşındı. Giants, aralarında NBA’ da uzun yıllar forma giyen Detlef Schrempf gibi büyük isimler yetiştirdi.
ALMAN basketbol birinci liginin isim hakkımn altı yıllığına alan Beko tarafından alınmasından sonra şimdi de Düsseldorf Giants Basketbol takımının ana sponsoru Türkiye’ den Gloria Hotel & Resort oldu. Takımın koçluğunu Murat Didin yapıyor.DÜSSELDORF geçtiğimiz sezon ligden düşmesine rağmen VVildcard alarak tekrar Beko Basketbol ligine geri döndü. Lig Lisans Komitesi Başkanı Alexander Reil, Düsseldorf un birinci ligde oynama şartlarını yerine getirdiği bu konuda finansal yapıya sahip olduğunu belirterek önümüzdeki sezonda da Beko Basketbol liginde mücadele edeceklerini açıklandı

Galatasaray Cafe Crown
Yeni sezon öncesindeki ilk ciddi hamlesini Avrupa Basketbolu’nun önemli antrenörlerinden biri olan Oktay Mahmuti ile anlaşarak gerçekleştiren Galatasaray Cafe Crown, transfer sezonu boyunca izlediği stratejiyle gelecek seneleri de planladığını gösterdi.

Galatasaray Cafe Crown, yaz mevsiminde geçtiğimiz sezonun yıldız isimlerinden Radoslav Rancik ile iki yıllık sözleşme imzaladı. Galatasaray taraftarları ile arasında özel bir bağ bulunan Slovak oyuncu, İstanbul’daki performansıyla ülkesinde yılın basketbolcusu seçilmişti. İki senelik yeni kontrat üzerinde anlaşılan Rancik, 1997-98 sezonundan sonra üst üste iki sezon Galatasaray Basketbol Takımı’nın formasını giyecek ilk oyuncu olacak. Galatasaray Cafe Crown, Haziran ayının hemen başında Efes Pilsen’den Ermal Kurtoğlu ile anlaştı. Ve Arnavut asıllı oyuncu ile iki senelik anlaşma imzalandı. Yerli rotasyonunda hata yapmak istemeyen Oktay Mahmuti’nin takımı, oyun kurucu pozisyonunu ise Tutku Açık ile güçlendirdi. Galatasaray Cafe Crown, yeni sezon öncesindeki ilk yabancı oyuncu transferini ABD’li Taylor Rochestie’yi kadrosuna katarak yaptı.

Galatasaray Cafe Crown, 2010-11 sezonu hazırlıklarına 16.08.2010 tarihinde, Antrenörlerleri Oktay Mahmuti ve Recep Şen yönetiminde Florya Metin Oktay Tesisleri’nde gerçekleştirilen antrenmanla başladı. Yeni sezon hazırlıklarını 23.08.2010 tarihinde gittiği İtalya’ya12 günlük bir kamp ile devam edecek. Kamp döneminin ardından Slovenya’ya geçecek olan takım, burada üç hazırlık maçı yaptıktan sonra Türkiye’ye dönecek ve yeni sezon öncesi çalışmalarına ülkemizde katılım göstereceği özel turnuvalarla devam edecek. Bunlardan biri Rixos Basketball Cup.

Trabzon Spor
Geçen sezon başarılarıyla alkış toplayan Trabzon spor, tarihinde ilk defa 2010 – 2011 sezonunda Basketbol Birinci Ligi’ne yükseldi. Beko Basketbol Ligi’ne yükselen takım kadrosunu ik olarak Amerikalı oyuncu Derrick Obasohan’la güçlendirdi. Derrick Obasohan’ın ardından Kepez Belediyesi’nin 1.93’lük oyuncusu Ersin Görkem’i transfer etti. Bu transferin ardından Trabzon spor 2007-2009 sezonunda Türk Telekom’da oynayan, 07 Ocak 1980 doğumlu ve 2.04 cm boyundaki Amerikalı yıldız Michael Wright’ı kadrosuna dahil etti.

Hazırlıklarına yerli oyuncularla birlikte Trabzon’da start veren yabancı basketbolcular 22 Ağustos 2010 tarihinde Denizli’de yapacağı ikinci etap çalışmalarına katılacaklar, 03 Eylül 2010 tarihine kadar sürecek çalışmaların ardından Denizli Valiliği 1. Pamukkale Basketbol Turnuvasına katılacak. Turnuvada Erdemirspor, Pınar Karşıyaka ve Bornova Belediye ise karşılaşacak. Basketbolcularımız 13-18 Eylül tarihleri arası Antalya’da Rixos Uluslararası Turnuvası’na katılmak için Antalya’ya gidecekler. 22 Eylül tarihine kadar Antalya’da devam edecek kamp çalışmalarının ardından İzmir Turnuvası’na katılmak için bu kente geçecek. Yoğun programına ara vermeyecek olan takımımız ardından da 29 Eylül - 02 Ekim tarihleri arasında Bandırma’da yapılacak olan TÜBAD Turnuvasına katılacak.

Sonsuz Aşkın Destan’ı


Farklı renk ve modelde sunduğu alyanslar ile evlenecek çiftlerin ilk adresi olan Altınbaş, destansı aşklara Destan Koleksiyonu’nu sunuyor.

Alyansta geliştirdiği farklı tasarımlar ile ön palan çıkan Altınbaş, yeni ürünü Destan Koleksiyonu ile otantik tasarım arayanların gözdesi olacak.

Erkekler için taşsız, kadınlar için taşlı olarak üretilen koleksiyon 7 ayrı modelden oluşuyor. Hem yeni evlenenler, hem de alyansını değiştirmeyi düşünen çiftler için yepyeni bir alternatif sunuyor. Altınbaş mağazalarında özel standında sergilenen koleksiyon, poşeti ve garanti sertifikası ile de fark yaratıyor.

Çiftlerin bir ömür taşıyacağı alyanslar, Altınbaş tasarım ekibi tarafından destansı aşkların ifadesi olarak yorumlanıyor Destan ürünleri, seçkin Altınbaş mağazalarında ve www.shopaltinbas.com internet sitesinde.

7 Eylül 2010 Salı

BAYRAMDA YORGUNLUĞUNUZU SPA KEYFİ İLE ATIN


Şehrin boğucu havasından uzak, Antalya’nın dağ eteklerine kurulu
Güral Premier Tekirova Quu Spa, bayram tatilinde hayal edilenden fazlasını %30’a varan indirimlerle tepeden tırnağa yenilenme fırsatıyla sunuyor.

Uzak-doğu ve Avrupa masajlarıyla yenilenin
Bayram tatili boyunca gündelik hayatın yorgunluğunu dünyaca ünlü masaj teknikleri ile atmak mümkün. Spanın en gözde merkezlerinden biri olan Güral Premier Quu Spa, konuklarına 23 ultra-lüks oda, bir spa Suit ve iki büyük hamamdan oluşan 3 bin 500 m2 lik alanda, dünyanın dört bir yanından seçilmiş uzman terapistleriyle avrupa masajlarından, uzak-doğu masajlarına, Türk hamamından, hidro-terapi uygulamalarına kadar uzanan spa hizmetleri sunuyor. Anti-Aging uygulamaları, leke giderici tedaviler, inceltici ve medikal kürlerin yanısıra dünyaca ünlü İsviçre spa markası After the Rain’in tamamen doğal bakım ürünleri ile de yüz ve vücut bakımları uygulanıyor.

Masalsı atmosferde uygun fiyatlarla masaj keyfi
Konuklarına konfor ve kaliteyi sunmayı amaçlayan Güral Quu Spa bayram tatilli boyunca uygun fiyat seçenekleri ile spa keyfini tecrübe etmenizi sağlıyor.
En çok tercih edillen uzak doğu, avrupa spa masajları ile türk hamamı paketleri fiyatları bayram süresince şöyle;


Ottomasian: Bali ya da Thai Masajı ve Geleneksel Türk Hamamı keyfini 130 Euro yerine %27 indirimle 95 Euro.
Orient Beauty: After the Rain Skin Spa Ritüeli ve Geleneksel Türk Hamamı keyfini 170 Euro yerine %20 indirimle 135 Euro.
Asian Beauty: After the Rain Skin Spa Ritüeli ve Bali ya da Thai masaj keyfini 200 Euro yerine %30 indirimle 140 Euro.

2 Eylül 2010 Perşembe

Şehrin Ortasında Bayram Kaçamağı Rixos Grand Ankara’da


Şeker bayramında huzur ve konforun en yakın adresi Rixos Grand Ankara, çok özel bayram paketleriyle ve Spa merkeziyle huzur ve konforu misafirlerinin ayağına getiriyor.
Yüksek kalite servis ve hizmet anlayışı ile açıldığı günden itibaren Ankara’nın sosyal ve kültürel hayatına katkılarıyla şehrin buluşma noktasına dönüşen Rixos Grand Ankara, bayram tatilini Ankara’da geçirecek misafirlerine yuva sıcaklığında bir bayram yaşatıyor.
Rixos Grand Ankara, bayram tatili boyunca zengin açık büfesi ile misafirlerine eşsiz tatlar sunuyor. Ayrıca Rixos Grand Ankara Hotel’in açık terasındaki özel dinlenme alanları ile yüzme havuzu, şehrin tam merkezinde misafirlerine dopdolu, keyifli bir tatil geçirebilme imkanı sunuyor.

Rixos Grand Ankara’da SPA Merkezi ile Bayram Keyfi...
Bayram tatilini Rixos Grand Ankara’da geçirecek misafirleri ayrıca çok özel keyifli ve dinlendirici aktiviteler bekliyor. Yaz bitmeden önce tazelenmek isteyenler bayram tatilini fırsat bilerek, Rixos Grand Ankara’nın SPA merkezinde keyiflerince Türk hamamı, sauna ve buhar odalarından yararlanabiliyor. Özellikle bayram özel paketi ile konaklayan misafirler SPA merkezindeki uzmanlarca uygulanan on üç çeşit masajdan kendilerine en uygun olanını seçerek özel indirimden yararlanabiliyor.

Dostlarınız ve ailenizle geçireceğiniz bu unutulmaz bayram tatil paketinin tek gecelik konaklama fiyatı kahvaltı dahil sadece 90Euro.

12 Dev Adam Sheraton İstanbul Ataköy Hotel’de


FIBA, Türkiye Basketbol Federasyonu ve 2010 Organizasyon Komitesi’nin ortaklaşa organize ettiği 2010 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası dünyada bütün basketbol severler tarafından büyük bir heyecanla takip ediliyor.

28 Ağustos ve 12 Eylül tarihleri arasında gerçekleşen ve Türkiye’nin çeşitli illerinde organize edilen şampiyonluk çekişmesi boyunca Türk Milli Basketbol takımı oyuncuları ve Türk Basketbol Federasyon üyeleri, turnuvanın İstanbul kolunda, konaklamak için Sheraton İstanbul Ataköy Hotel’i tercih etti.

1986'dan beri üçüncü defa 24 ülkenin katılacağı turnuvanın grup karşılaşmaları İstanbul, Ankara, İzmir ve Kayseri'de, final aşaması ise İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanacak.

Gülşen’den Darülaceze’ye Özel Bir Şarkı


Türk pop müziğinin başarılı ismi Gülşen, 26 Eylül akşamı Ozan Çolakoğlu ve Türkiye’nin en önemli müzisyenlerinin de içinde bulunduğu 35 kişiden oluşan orkestrasıyla tüm geliri Darülaceze’ye devredilecek dev bir konserle Harbiye Açık Hava Tiyatrosu’nda sevenleriyle buluşuyor.

Sosyal sorumluluk projelerinde sık sık yer alan sanatçı, bu kez de 115 yıllık şefkat yuvası Darülaceze yararına konser veriyor. Gülşen, bu proje için “Hayat Bir Su” adlı özel bir şarkı yazdı ve Ozan Çolakoğlu ile birlikte besteledi. Ozan Çolakoğlu’nun aranje ettiği şarkıya özel bir de klip çekildi.
Gülşen, 26 Eylül akşamı Harbiye Açık Hava Tiyatrosu’nda vereceği konserinde projenin amacını çok iyi şekilde anlatan ve hissettiren “Hayat Bir Su” şarkısını ilk kez canlı olarak sevenleriyle paylaşacak.

Ağaoğlu My Resort Uludağ Sezonunu Açıyor


Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu’nun Uludağ’daki oteli Ağaoğlu My Resort, bu yıl dağ sezonunu erken açıyor. Bayramda alternatif tatil mekanı arayanlar için görkemli dağın doğası bu kez Eylül’de keşfedilecek.
Kış aylarının favori tatil mekanı olarak bilinen ve her kış tüm Türkiye’yi kendine hayran bırakan Uludağ’ın en prestijli beş yıldızlı oteli Ağaoğlu My Resort, bu yıl kış sezonu öncesi alternatif tatil mekanı arayanları Uludağ’ı keşfetmeye çağırıyor. Konuklarını şımartan otel Ağaoğlu My Resort, konforu ve özel hizmetleri ile bir araya gelen tertemiz dağ havası ve yeşilin her tonunun yer aldığı zengin bitki örtüsü ile şehrin gürültüsü ve stresini unutmayı sağlıyor.
Türkiye’nin en büyük doğa ve macera sporları merkezi olan Uludağ’da tatil yapmayı tercih edenler, profesyonel rehberler eşliğinde trekking ve ATV safari turları ile karlar altında merak edilen Uludağ’ın eşsiz doğasını görebilme şansına sahip olacaklar.
Oteller Bölgesi, Cennet Kaya Parkuru, Wolfram - Madenler Bölgesi, Göller Yöresi Parkuru, Kilimli Göl, Buzlu Göl, Kara Göl, Aynalı Göl, Aras Şelalesi etrafındaki parkurlar, trekking rotalarını oluşturuyor. Batı Anadolu'nun 2547 metre ile en yüksek dağı olan Uludağ’ın zirvesinden ise Batı Anadolu’nun büyük bir kısmı izlenebiliyor.
İlk misafirler Ağaoğlu konaklayanları olacak
Her yıl Ağaoğlu ev sahiplerini davet eden ve ilk onlar ile sezon açılışı yapan Ağaoğlu My Resort, bu yıl da geleneği bozmadı. Tüm Ağaoğlu oturanları Eylül ayından itibaren her haftasonu Uludağ’ın keyfini sürecek.

Güneşin tadına Mandra’da varılacak

Otelden yalnızca beş dakika mesafede yer alan Ağaoğlu’nun bir diğer işletmesi Mandra Cafe&Bar ise bu mevsimde bunalmadan güneşin tadını çıkarma fırsatı sunuyor. Terasında gün boyu hizmet veren mekan akşamları ise yemeğin ardından bar olarak hizmet veriyor.