29 Haziran 2010 Salı

Okan Üniversitesi, TSE’nin İşbirliği ile Yaptığı İlk Vakıf Üniversitesi Oldu


Bugüne kadar sadece devlet üniversiteleriyle işbirliği yapan Türk Standartları Enstitüsü (TSE), vakıf üniversiteleriyle ilk işbirliği protokolünü Okan Üniversitesi ile yaptı. Okan Üniversitesi – TSE işbirliği protokolü, Okan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadık Kırbaş ve TSE Genel Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil tarafından imzalandı.

Okan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadık Kırbaş, imza töreninde yaptığı konuşmada, üniversitenin arkasında Okan Holding gibi güçlü bir grubun olduğunu belirterek, şunları söyledi: “İş Yaşamına en yakın üniversite’’ sloganıyla başladık. Bu sloganın içini doldurmaya çalıştık. Öğrencilerimizi okurken iş yaşamına hazırlıyoruz. Kaliteye çok önem veriyoruz. Kalite yönetimi sadece öğrencilerimiz için değil, idari ve akademik kadromuz için de gerekli.”

Kırbaş, TSE ile yapılan işbirliği protokolü kapsamında TSE’nin ihtiyacı olan özel konuları içeren lisansüstü ve doktora programları da oluşturabileceklerini söyledi.

TSE Genel Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, 56 yıl önce kurulan TSE’nin bugün kendi alanında dünya çapında ilk 10, Avrupa’da ise ilk 5 kuruluş arasında yer aldığını söyledi. TSE’nin 9 ayrı modern laboratuarda Türk özel sektörüne hizmet verdiğini belirten Büyükhelvacıgil, Türkiye’deki üniversitelerde de artık ‘Kalite Mühendisliği’ bölümünün açılması gerektiğini belirtti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder