23 Aralık 2009 Çarşamba

Sosyal Medya'yı Neden Kullanıyoruz?



Sosyal Medya’nın özellikle son birkaç yıldır patladığı ülkemizde biz de bir Manifesto’lu olaraktan sosyal medyayı en etkin ve yararlı bir şekilde kullanmaya başladık. Peki neden bu sosyal medyada bir parmağımız olsun istedik, işte size bu konu üzerine yazılmış makaleler ve araştırmalardan derlenen gerçekler:
En ama en önde gelen sebeplerden birini bizce şu soru çok güzel açıklıyor:
Eğer sanal dünyada yoksanız, peki gerçek dünya da varolduğunuzdan emin misiniz? İnsanların sizleri ‘google’ladığı doğru bir gerçek ve eğer ki sizin öyle ya da böyle isminiz arama sonuçlarında çıkmıyorsa demek ki değişimlere ayak uyduramayıp dünya üzerindeki varlığınızı tehlikeye atmışsınız demektir. Korkmayın, eğer bu yazıyı okuyorsanız zaten sosyal medya sayesinde varlığınızı online olarak ispatladınız=)
Hepimizin ilk kişisel olarak başlayan bu sanal alem yolculuğunun son zamanlarda sosyal medya etiketinin türemesiyle beraber bireyler dışında şirket, kurum ve kuruluşların da reklamdan haber duyurusuna kadar çeşitli sebeplerle bu alemde bir yer edinmesinin ne kadar önemli olduğunu gördük.
Türkiye’nin özellikle çok aktif olduğu Facebook, Twitter, Friendfeed, LinkedIn ve Blogger gibi sosyal medya kanallarını kuruluşumuzun ilk zamanlarından itibaren hem öğrenerek hem de uygulayarak işlerimizi, hedeflerimizi, planlarımızı, yaptıklarımızı ve en önemlisi bunların hepsini kapsayan Manifesto’muzu en aktif şekilde siz bizi takip edenlerle paylaşmaya çalışıyoruz.
Evet, sosyal medyayı kullanıyoruz çünkü;
Bu alanda yapılan araştırmalar istatistiksel olarak bu bulgularımızın doğruluğunu destekliyor ve bizim bu yolda daha çok ilerlememiz için bizi motive ediyor.
Örneğin, McCorkindale (2009) raporuna göre Fortune 2000 şirketlerinin üçte ikisinden fazlası ki bu da %69’luk bir yüzdeye denk geliyor, sosyal medyayı etkin bir şekilde kullanıyor.
Google kelimesinin İngilizce’nin en önemli sözlüklerinden biri olan Merriam Webster’a 2001 yılında teknik terim olarak kabul edilmesiyle zaten sanal dünyanın insanlık tarihinde nasıl bir rol aldığına ve alacağına hepimiz şahit olduk. Sosyal medya kanallarının çeşitlenmesiyle tahmin ediyoruz ki bu sözcük giriş sayıları artış gösterecek. ‘To google’ın izinden giden ‘to twit’ ise bunun en güzel kanıtı. Literatürü bile etkileyen bu alemde varolmanın önemini her gün daha çok hissediyoruz.
Evet, sosyal medya kanalları üzerinden her imkanı değerlendiriyoruz, sizi gelen notifikasyonlar, mesajlar ve post larla zaman zaman sıkmış olabilriz belki ama amacımız sizi her konu hakkında bilgilendirmek. Tüm bu ortamlarda amacımız için biçilmiş kaftan. Hepimizin bildiği gibi zamanımızın çoğu ekran karşısında o siteden öbürüne atlamakla geçiyor. İşte bu süre içinde görsel hafızalarınızda ne kadar Manifesto’muzu hatırlatır canlandırırsak bizim için o kadar yararlı olacağını düşünüyoruz.
Bol sosyal medyalı günler dileriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder