30 Aralık 2009 Çarşamba

ALİ AĞAOĞLU ULUDAĞ'DAKİ OTELİNİ AÇTI


Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, 1988’den beri hizmet veren ve imar sorunları nedeniyle Temmuz 2009 sonunda kapattığı Uludağ’daki Ağaoğlu My Resort Otel’ini, Bölge İdare Mahkemesi’nin yürütmeyi durdurma kararı vermesi, yeni imar planı çalışmalarının başlaması ve mevcut yetki karmaşasının giderilmesinin önünün açılması nedeniyle bir günde açtı.
Ağaoğlu, Uludağ’da yaşanan yetki kargaşası nedeniyle imar planının uzun yıllar sürüncemede kalması üzerine 1988’den beri hizmet veren 5 yıldızlı otelini kapatma kararı almıştı. Ağaoğlu, Valilik ve Belediye ile görüşmelerinin sonucunda istedikleri yasal zemine kavuşmaya yönelik olumlu gelişmelerin başlaması ile oteli açmaya karar verdi. Ağaoğlu bu konuda başta Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Bursa Valisi Şahabettin Harput’un olumlu çabalarının çok önemli olduğunu belirtti.
Orman Bakanlığı’nın “dönüşüm planı” adı altında Bursa Uludağ’da plana aykırı bölgede yapılan binaları yıkma kararını eleştiren Ali Ağaoğlu şöyle konuştu: “Hedef Uludağ’daki kaçak bina sorununa bir çözüm getirmek olmalı. Uludağ’daki otelimize geçen yıl 15 milyon dolarlık yenileme yatırımı yaparak kayak merkezimizi Avrupa standartlarına taşıdık. Aslında bakanlığın elinde işletmecilerle birlikte hazırlanan ve Uludağ’ın sorunlarını çözecek plan var. Yeni plan sorunları çözmeye yönelik, çağdaş ve uygulanabilir olacaksa ben otelimizi yıkıp yeniden kurmaya ve 100 milyon dolar yatırım yapmaya da hazırım. Mevcut durumda dağın %20’lik kapasitesi kullanılıyor. Bu yeni plan çerçevesinde Maden tarafındaki kapasitede de değerlendirilmeli. Ayrıca dağ turizmini yaz dönemi de canlı tutmak ve kongre ve yayla turizmi gibi alternatifler ile Uludağ’ı 12 ay turizme kazandırmak önemli. Bursa ekonomisi için Uludağ büyük önem taşıyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ve Valiliğin bu konuda önemli çabaları var. Ayrıca kayak hocaları, kayak sporu camiası ve Bursa esnafının olumlu çabaları ve desteği de kararımızda etkili oldu.”
Dağdaki telesiejlerin önemli bir bölümüne sahip olan Ağaoğlu'nun bu kararı Uludağ turizmi açısından büyük önem taşıyor. Bu kış sezonu için Uludağ’daki Ağaoğlu My Resort otelinde rezervasyonların başlayacağı belirtildi.

Ağaoğlu My Resort Hakkında...

Kış aylarında hem karda tatil yapmanın keyfini sürmek, hem de kış sporlarını yapabilmek için çeşitli fırsatlar sunan, tüm sezonlarda da seminer, organizasyon, trekking, paintball gibi turnuvalar ve aktiviteler için tercih edilen Ağaoğlu Uludağ My Resort Otel’de yer alan 158 standart oda, 28 aile odası, 7 standart suit oda, 4 executive deluxe oda, 4 executive suit oda, 2 presidential suit (dubleks 2 oda + 1 salon), 2 king suit (2 oda + 1 salon ve 3 oda + 1 salon) olmak üzere toplam 205 oda, şöminesi ve rahat koltuklarıyla müşterilerin kışın keyfini çıkardığı geniş lobi ve otelin tüm unsurları geçen sezon tamamen yenilendi.

Kayak pistinin yanı sıra cam tavanıyla kar yağışının tüm güzel etkilerini izlemeyi sağlayan özel kapalı yüzme havuzu, sauna ve fitness bölümü, restoranları, barı, oyun salonları ve çok amaçlı toplantı salonlarına sahip Ağaoğlu Uludağ My Resort Otel’de restorasyon çalışmalarının tamamlanması nedeniyle sezon açılışı yapıldı. Deneyimli Mimar “Halil Adacan” ile çalışılan otelin tüm dekoratif tasarımı yenilenirken; yatak odalarında Fransa'dan gelen “Toile De Jour” kumaşlar ile hazırlanmış yatak örtüleri ve koltuklarda ev konforunu yaşatacak kumaşlar kullanıldı. Resepsiyona eklenen yeni ve şık masa için Aslı Tunca tercih edilirken, lobide de “Becara”, “Mis en Demeure”, “Nil Ata” ve “Layla” gibi çeşitli markalardan alınmış şık aksesuarlara yer verildi. Ağaoğlu Uludağ My Resort Otel içerisinde kullanılan aksesuarlarda Mudo Concept tercih edildi.

Ağaoğlu Uludağ My Resort Otel’in yenilenmiş odalarında merkezi ısıtma, halı, minibar, elektronik emanet kasası, kablosuz internet servisi, LCD televizyon, duş kabini, çalışma masası, saç kurutma, telefon, suitlerde jakuzili küvet, anahtar kartı gibi nitelikli özellikler standart olarak bulunuyor.

Ağaoğlu sayesinde 4,5 dakikada zirveye

Ağaoğlu, geçtiğimiz yıl devreye giren ve toplam yatırım değeri 6 milyon 500 bin Euro olan telesiyejlerle Uludağ’ın en yüksek noktasına 4,5 dakika gibi çok kısa bir sürede ulaşma olanağı sağlıyor. Belvü-Kuşaklıkaya hattındaki 500 metrelik birinci tesis, 6 kişilik ısıtmalı gondola tipi taşıma sistemini kayakseverlerin kullanımına sunarken, Mandra-Kuşaklıkaya arasındaki 1.850 metrelik ikinci telesiyej, ülkemizde Uluslararası Kayak Federasyonu’ndan onay almış tek kayak pisti olan Kuşaklıkaya pistine üstü kapalı ve dörtlü koltuklara sahip telesiyejle ulaşımı sağlıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder