20 Temmuz 2010 Salı

OKAN ÜNİVERSİTESİ 2011 YILINA BÜYÜYEREK GİRİYOR


100 milyon dolar yatırımla hayata geçirilen Türkiye'nin en genç ve dinamik üniversitelerinden Okan Üniversitesi, 2010-2011 öğretim yılına büyüyerek giriyor.
Okan Üniversitesi, Okan Kültür, Eğitim ve Spor Vakfı tarafından 1999 yılında kurulmuş ve eğitim-öğretime 2003-2004 akademik yılında başlamıştır. "İş Yaşamına En Yakın Üniversite" misyonuyla yola çıkan Okan Üniversitesi, çoğu uygulama deneyimli seçkin akademik kadrosuyla, eğitime çağdaş yaklaşımıyla, birinci sınıftan itibaren öğrencilerini iş yaşamına hazırlayan, uygulamaya dönük çalışmalarıyla teori ve pratiği bir araya getirmeye devam ediyor.
Eğitim ile iş dünyası arasında köprü oluşturmayı hedefleyen Okan Üniversitesi, hazırlık sınıfında “Kariyer ve Yaşam” dersi veriyor. Birinci sınıftan itibaren İş Yaşamına Hazırlık Programı kapsamında öğrencilerinin işletmelerde görev almalarını sağlıyor ve iş tecrübesine ilişkin sertifika veriyor. 2006-2007 öğretim yılından itibaren yeni ve modern Akfırat kampüsünde eğitim veren üniversite, “Girişimcilik Dersi” ile öğrencilerinin Türkiye’nin seçkin iş adamlarının tecrübelerinden yararlanmalarını sağlıyor. Ayrıca mezunlarının işe yerleştirilmesine de destek oluyor.
Sanayi ve Üniversite İşbirliğinin Önemi
Okan Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Bekir Okan, “Kurulduğumuz günden bu yana kendimize koyduğumuz misyon ve vizyonlar çerçevesinde hareket etmeye devam ediyoruz. Sanayi ve üniversite işbirliğine çok önem veriyoruz. Gaziantep’ten yola çıkış hikayemin herkese örnek olmasını istiyorum. Bu sebeple yaşam öykümü yazdığım ‘Barak’tan Avrasya’ya Yaşadıklarım, Gördüklerim, öğrendiklerim’ adlı kitapta da belirttiğim gibi, amacımız dünya üniversitesi olmak. Batı’yla olduğu kadar Doğu’yla da ilişkilerimizi kuvvetlendireceğiz. Bizim üniversitemizin mezunları arasında Çince bilen hukukçu, Rusça bilen mühendis bulabilirsiniz” diye vurguladı.
Hedef Dünya Üniversitesi Olmak
Hedeflerinin 5 yıl içinde 10 bin öğrenciye ulaşmak olduğunu belirten Okan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadık Kırbaş “Öğrencilerimizin yüzde 10’unun yurtdışından olmasını hedefliyoruz. YÖK’ün yeni uygulaması ile yabancı öğrenci sayımızın artacağını düşünüyoruz. Şu ana kadar Kazakistan, Azerbaycan, Çin, Suriye’de işbirliği yönünde çeşitli atılımlar yaptık. Öğrencilerimizin yüzde 75’ini tam ya da kısmi bursla okuyor. Yurdışından gelen öğrenciler de bu imkandan faydalanabilir” dedi.

Çince dil yeterlilik sınavının tek yetkilisi Okan Üniversitesi
Çinceyi ve Çin kültürünü dünyaya tanıtmayı amaçlayan Konfüçyüs Enstitüsü ile işbirliği yapan Okan Üniversitesi, yeni öğretim yılında Rusça ve Çince dil yeterlilik sınavlarını Tükiye’de yapma yetkisini alan tek eğitim kurumu oldu.
Uluslararası eğitim anlayışı
Kıta Avrupası, İngiltere, ABD, Kanada, Çin, Rusya, Suriye, Kazakistan ve çok çeşitli ülkelerin önde gelen üniversiteleri ile yapılan işbirlikleri ile öğrenci, öğretim üyesi değişim programları, ortak program ve proje geliştirme protokolleri ve Erasmus projeleri ile öğrencilere zengin bir üniversite ortamı ve deneyimi sunuluyor.
Amerika’daki Franklin Üniversitesi ile yapılan anlaşmayla, Okan Üniversitesi’nde işletme, uluslararası ticaret, lojistik, bankacılık ve finans bölümlerinin 3.sınıfını tamamlayan öğrenciler, son sınıf derslerini Franklin Üniversitesi’nden alarak, Okan Üniversitesi lisans diploması yanında bu üniversitenin de lisans diplomasına sahip olabiliyor.
Okan Üniversitesi Meslek Yüksekokulu ise İngiltere’nin uluslar arası ölçekte eğitim ve öğretim kurumlarının, kolejlerin, meslek okullarının ve üniversitelerin kalitelerini ölçümleyen en büyük kuruluş Edexcel’in akreditasyon programı çerçevesinde, kampüsünü, işbirlikleri ile İngiltere’ye taşıyor. “1+1 Çift Diploma Projesi” ile mezunlar yüksek öğretimlerine Avrupa ve İngiltere’nin saygın kolej ve üniversitelerinde devam etme olanağına da sahip oluyor.
Ayrıca ABD’deki George Mason ile çift diploma ve MBA programı, Johann Cruyff Enstitüsü ile ortak Spor Yönetimi Yüksek lisans programı, lisansta çift diploma, ön lisans ve sertifika programları da yakında üniversitede başlayacak uluslararası işbirlikleri arasında bulunuyor.
Yerel işbirlikleri ile öğrencilere staj imkanı
Okan Üniversitesi'nin DEİK (Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu), Türk Avrasya İş Konseyleri, Telekomünikasyon Kurumu, Türkiye Müteahhitler Birliği, Türkiye Seyahat Acenteleri Derneği, Uluslar arası Nakliyeciler Derneği, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği, Türk Hava Yolları, Sabiha Gökçen Uluslararası Havaalanı, Türk Kızılayı, Microsoft Türkiye, IBM, Dell, Intel, Ernst&Young, İstanbul Sanayi Odası, Boyner, Borusan Holding, Arçelik, Vodafone, Zorlu Holding, Novartis, Unilever, Türk Telekom, Pfizer, Eczacıbaşı, Mercedes Benz, Finansbank, Citibank gibi iş hayatına yönelik kurumlarla ve Anadolu Üniversitesi gibi eğitim kurumlarıyla işbirliği protokolleri bulunuyor. Bu sayede tüm öğrenciler kendi dallarında staj yapma imkanına sahip oluyor.


Finans Piyasaları OKFRAM farkıyla analiz ediliyor

Okan Üniversitesi, ülke sorunlarına duyarlı ve sosyal sorumluluk projeleri de yürüten bir üniversite. Ülke sorunlarının çözümüne yönelik toplantılar, paneller düzenliyor. Bu toplantılarda bilgiye dayalı farklı önerilerin tartışılmasını ve çözümler geliştirilmesini sağlıyor. Ulusal ve uluslararası finans piyasalarında açıklanan makroekonomik veriler Okan Üniversitesi Finansal Riskleri Araştırma ve Uygulama Merkezi (OKFRAM) tarafından düzenli olarak analiz edilerek, sektörün referans mekezi haline geliyor. Piyasalarda oluşabilecek risklerin yönetimi konusunda görüş bildirmek amacıyla kurulan OKFRAM, sektörde referans niteliği taşımayı hedefliyor. Merkez, ulusal ve uluslarası finans piyasalarında açıklanan makroekonomik verilere ilişkin ekonomi bültenleri yayınlıyor ve uzman kadro tarafından hazırlanan bilimsel makaleler internet sayfasında düzenli olarak paylaşılıyor.

Okan Üniversitesi’nden yepyeni paylaşım platformu
Yaptığı yenilikler ve girişimler ile adından sıkça söz ettiren Okan Üniversitesi, tüm gençleri yepyeni platformu www.universitede1gun.com’da buluşturuyor. Universitede1gun.com ismiyle yayına geçen site, bu sene üniversiteye hazırlanan öğrencilere veya üniversiteyi bitirmiş hayatını dilediğince yaşayamamış gençlere, düşlerindeki üniversite günlerini paylaşmaları için özel hazırlanmış bir hayal paylaşım platformu olarak tasarlandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder