31 Mayıs 2010 Pazartesi

Sheraton İstanbul Ataköy Hotel birinci yılını kutladı


Sheraton İstanbul Ataköy Hotel birinci yılını kutladı
3 sanatçı, 5 duyu ‘Yunus’ için Sheraton’da buluştu
DATİ (Denizciler Ataköy Turizm İşletmeleri) Yatırım Holding A.Ş.’nin dünya devi Starwood Group’un en gözde markası Sheraton’la yaptığı franchise anlaşmasının ardından büyük bir yatırımla yenilenen Sheraton İstanbul Ataköy Hotel birinci yılını iş, sanat ve cemiyet hayatının önde gelen isimleri ile görkemli bir davetle kutladı.
Dati Yatırım Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Kalkavan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlikte, dünyaca ünlü 3 sanatçı Piyanist Burçin Büke, Opera Sanatçısı Hakan Aysev ve Ressam İsmail Acar, ‘Yunus Emre ve onun sevgi öğretisi’ni sahneledi.
Ebru Akel’in sunuculuğunu üstlendiği gecede konuşma yapan Dati Yatırım Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Kalkavan “Dünyada ve ülkemizde ekonomik kriz ortamının gündemde olduğu ve yatırımların durdurulduğu bir dönemde büyük bir özveri ile çalışarak 60 milyon yatırımla Sheraton İstanbul Ataköy otelimizi hizmete sunduk. Bugün burada sizlerle otelimizin birinci yılını kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Başta iş ortağımız Starwood grubu olmak üzere bu eserin oluşmasında ve bir yıllık süre zarfında bize güvenini ve desteğini koşulsuzca veren herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Dati Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Yürütme Kurulu Başkanı Gökhan Kıran ise, “Bundan tam bir yıl önce Ataköy Otelcilik kalitesini ve hizmet anlayışını sunacak ve sadece iş dünyasına değil kent yaşamı ve kent kültürüne de büyük bir hareketlilik getirecek bir yatırım yaptığımızı belirtmiştik. İş toplantıları, davet, yemek ve organizasyonların yapılabildiği balo salonları yanında, dünya mutfaklarının eşsiz örneklerinin yer aldığı restoranlar ve SPA, fitness center’ımızla İstanbul’da adeta şehir içinde bir resort havası oluşturduk. Kısacası dünya standartlarıyla Türkiye’nin ihtiyaçlarını buluşturarak bir yıl gibi bir sürede İstanbul’un en çok tercih edilen otellerinden biri olduk” diye vurguladı.

Sheraton İstanbul Ataköy’ün görkemli manzarasından bir “Yunus” geçti
Türkiye’de bir ilk olan bu sanat projesi, Türk resim ve müziğinin dünyaca ünlü üç ismini buluşturdu. Dünyanın birçok ülkesinde konserler veren, 2002’de New York Carnegie Hall’da verdiği resitalle büyük ses getiren ve uluslararası pekçok ödüle layık görülen müziğin ‘Harika Çocuk’u Burçin Büke, dünyanın en önemli opera salonlarında izleyiciyle buluşan, Pavorotti’nin öğrencisi olan ve aynı sahneyi paylaşan Hakan Aysev ve Türkiye’yi yurtdışında başarıyla temsil eden ressamların başında gelen, son olarak Floransa Bienali’nde eserlerini tüm dünyadaki sanatseverlerle buluşturan ve birçok uluslararası ödül sahibı İsmail Acar’ı biraraya getiren “Yunus”, bugüne kadar hiç denenmemiş bir çağdaş sanat etkinliği olarak izleyici karşısına çıktı.
“3 sanatçı ve 5 duyu”yu aynı çatı altında buluşturan proje; müzik ve görsel öğeleri biraraya getirirken, gösteri esnasında izleyicilere tat, dokunma ve koku duyusuna hitap eden sürprizler de yapıldı. İsmail Acar’ın Yunus’u resmettiği tablolardan oluşan sergisiyle başlayan gösteri, mekanın girişinden itibaren izleyicileri karşılayan koku ve tat eşliğinde, sesler ve sözlerin ritmiyle devam etti.
Somut olan tüm duyu organlarına hitap edip, maneviyata dokunan artı bir boyut katılan gösteride ‘Yunus’tan hikayeler ve geçmişten bir görüntü yaratılıyor. Akademik yapının ve notaların da dışında bir doğaçlama olan ”Yunus” yazılı notalar ve sözlerden çok daha öte bir proje olma özelliğini taşıyor.
Bugüne kadar hiç denenmemiş bir çağdaş sanat ziyafeti olan “Yunus”ta, koku duyusu için bugüne kadar dünyaca ünlü pekçok firmanın ürünleri için koku tasarlayan Gülçiçek, tat duyusu için ise Pelit, sadece bu gösterinin konseptine özel ürünler tasarladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder