31 Mayıs 2010 Pazartesi

Olmuksa pazardaki konumunu sağlamlaştırıyor…


Olmuksa İngiliz DS Smith Grubu’nun Türkiye Operasyonlarını (Çopikas) satın alma anlaşması imzaladı.
Olmuksa pazardaki konumunu sağlamlaştırıyor…

Olmuksa bugün dünyanın önde gelen oluklu mukavva üreticilerinden İngiliz DS Smith Grubu’’nun Türkiye operasyonlarını (Çopikas) 5,5 milyon € bedel ile satın almak üzere önemli bir anlaşmaya imza atmıştır. Yasal sürecin sonuçlanmasının ardından hisse alım işlemi gerçekleşecektir.

Sabancı Holding CEO’su Ahmet Dördüncü bu adımın Sabancı Topluluğu açısından önemini “Sabancı Topluluğu olarak sürdürülebilirliğe inanıyoruz. Olmuksa şirketimiz de gerek operasyonlarımız, gerekse de toplumsal duyarlılık çalışmalarıyla bu felsefeyi en iyi yansıtan şirketlerimizden biridir. Olmuksa, Topluluğumuzun değer yaratma felsefesi ve Sabancı Holding’in bu alana duyduğu güvene paralel olarak sektörde büyümesini sürdürecektir.” ifadeleri ile vurgulamıştır.

Olmuksa Genel Müdürü Tuğrul Arıkan’ın verdiği bilgiye göre Çorlu ve Çorum’da yerleşik 2 kutu fabrikası, 1 kâğıt üretim tesisi ile 200’ü aşkın tecrübeli çalışan Olmuksa bünyesine katılacaktır . Bu tesisler Olmuksa’nın Türkiye’deki coğrafi servis noktalarını tamamlayacak ve Olmuksa’nın mevcut kapasitesini artıracaktır.

Arıkan satın alma ile birlikte mevcut bünyeye katılacak olan deneyimli insan kaynaklarının da Olmuksa’nın gelişimine önemli bir katkı sağlayacağını ifade etmiştir.

Bu adım Sabancı Holding ve International Paper ortak yatırımı olan Olmuksa ‘nın pazardaki konumunu sağlamlaştıracak ve farklı segmentlerdeki müşterilerine olan servis seviyesini kuvvetlendirecektir. Bunun yanında yeni coğrafyalara ve müşterilere yayılım fırsatı vererek Olmuksa’nın pazar payını artıracaktır.

Olmuksa ; mevcut durumdaki Edirne, Gebze, İzmir, Adana, Antalya ve İnegöl-Bursa fabrikalarına ilaveten yeni katılan Çorlu ve Çorum fabrikalarıyla birlikte toplam 8 üretim tesisinin sağlayacağı coğrafi avantaj ile Türkiye’deki tüm müşterilerinin beklentilerini üst seviyede karşılamaya devam edecektir.

Şirket yetkilileri; 2009 yılında da, sektörünün “En Beğenilen Şirketi*” seçilen Olmuksa’nın farklı sektörlerdeki müşterilerinin özel ihtiyaçlarına göre uygun inovatif çözümler üreterek değer katan yaklaşımına; yeni satın almanın önemli bir katkı sağlayacağını kaydettiler.



*Capital Dergisi’nin gerçekleştirdiği “Türkiye En Beğenilen Şirketleri 2009” araştırmasına göre…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder