Oluklu mukavva sektörünün lider şirketi Olmuksa’nın, tasarım eğitimi alan üniversite öğrencileri arasında düzenlediği yaş sebze-meyve ambalaj tasarım yarışması sonuçlandı. Olmuksa Genel Müdürü Tuğrul Arıkan’ın açıklamasına göre yaş sebze ve meyve sektöründe uzun yıllardır sağlıklı ambalaj kullanımı konusunda bilinçlendirme çalışmaları yapan Olmuksa, bu proje sonucunda ortaya çıkan taze fikirleri desteklemeyi amaçlıyor.
Yarışmada dereceye giren tasarımlar, sebze ve meyvelerin tarladan sofraya kadar oluklu mukavva kutularla hijyen ve ekonomik olarak taşınmasının yanı sıra tüketicilerin ihtiyacını karşılayan çevreci porsiyon ambalaj çözümlerine de odaklanıyor. Yeni tasarımlar perakendecilere ürünlerini en iyi şekilde sergileme olanağı verirken tüketiciye de sağlıklı, doğal, çevre dostu oluklu mukavva ambalajla sebze ve meyvelerini evlerine kadar taşıma fırsatı veriyor.
“Oluklu Mukavva ile Doğal Çözümler” sloganıyla yola çıkılan proje ile öğrencilerden yaş sebze-meyve ürünleri için özgün ambalajlar tasarlamaları istendi. 13 üniversiteden 100’e yakın başvurunun gerçekleştiği yarışmanın ilk aşamasında tüm projelerin Seçici Kurul tarafından değerlendirildiği ön eleme yapıldı. Ön eleme sonucunda finale kalan öğrenciler, oluklu mukavva malzeme ile tasarımlarını uygulayabilecekleri Geliştirme Atölyesi’ne katıldılar. Geliştirme Atölyesi sonrasında Seçici Kurul tekrar bir araya gelerek final değerlendirmesini yaptı ve dereceye giren tasarımları belirledi.
Olmuksa hakkında:
Oluklu mukavva ambalaj sektörünün lider kuruluşu, H.Ö. Sabancı Holding A.Ş. ve International Paper Company ortak yatırımı olan Olmuksa; Edirne, Gebze, İzmir, Adana, Antalya, Bursa, Çorlu ve Çorum fabrikalarında üretim yaparak, Türkiye çapındaki geniş müşteri portföyüne hizmet vermektedir.
2010 yılında da, sektörünün “En Beğenilen Şirketi*” seçilen Olmuksa farklı sektörlerdeki müşterilerinin özel ihtiyaçlarına göre uygun inovatif çözümler üreterek önemli bir katkı sağlamaktadır.
*Capital Dergisi’nin gerçekleştirdiği “Türkiye En Beğenilen Şirketleri 2010” araştırmasına göre…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder