17 Ekim 2012 Çarşamba

NT’DE ÇOCUK GELİŞİMİ KİTAPLARINDA KAMPANYA


“Kitapla Buluşma Noktanız” sloganıyla insan ve insani değerlere öncelik tanıyan NT, göz bebeğimiz çocuklarımızın sağlıklı büyümeleri sürecinde ailelere destek vermek amacıyla çocuk gelişimi kitaplarında yüzde 50’ye varan indirim uyguluyor.

Türkiye’nin uluslararası tek kitap, kırtasiye, teknoloji mağazaları zinciri NT, sorumlu marka bilinci ile hareket ederek ailelere destek oluyor. Testlerden geçmeyen, zararlı kimyasal maddeler içeren ve uluslararası standartlara uygun olmayan kırtasiye malzemeleri ile oyuncakların mağazalarında satışına izin vermeyen NT, göz bebeğimiz çocuklarımızın gelişimi için ailelere katkı sağlıyor.
NT, ailelere, çocukların büyüme aşamalarında gelişimlerine katkıda bulunmak, kulaktan dolma yanlış bilgilerle hareket edilmesine engel olmak, uzmanların görüşlerinden faydalanmalarına imkan tanımak amacıyla çocuk gelişimi kitaplarında kampanya başlatarak fiyatlarında indirime gitti.
Aileler, Türkiye’de 65 ilde 137 mağaza ile hizmet veren NT’den, çocuk gelişimi konusunda isim yapmış, aralarında Ali Çankırılı, Nevzat Tarhan, Sefa Saygılı, H. Kübra Ergin, Ahmet Maraşlı, Süleyman Doğan, Erdinç Güllü, Fatma Taş, Ekrem Acar, Banu Yaşar, Hasan Çalışkan, Serap Buharalı, Mustafa Bakan’ın da yer aldığı, yerli ve yabancı yazar ve uzmanların kitaplarını yüzde 50’ye varan indirimle satın alabilecek.

Çocuk Eğitiminde Annelerin Önemi

“Çocuklara Söz Geçirme Sanatı”, “Benimle Oynar mısın Anne”, “Çocuğun Manevi Eğitimi”, “Çocuk Resimlerinin Dili”, “Okul Ailede Başlar” adlı kitaplarıyla çocuk eğitimi konusunda başarılı kitaplara imza atan Yazar-Pedagog Ali Çankırılı, çocuk eğitiminin ana rahminden başladığına dikkat çekti.  Ana rahminde başlayan “anneye güven” duygusunun ana kucağında daha da pekiştiğini belirten Çankırılı, bu nedenle doğumdan sonraki 2 yılın anne çocuk beraberliği için çok önemli olduğunu söyledi.

Çankırılı, “Anneye güven duygusu o kadar önemlidir ki, babaya güven, insanlara güven, hatta Allah’a güven duygularının da temelinde anneye güven duygusu yatmaktadır. Çocukta kişilik, aileden aldığı eğitimin kalitesine ve şekline bağlı olarak 6 yaşında kadar büyük çapta tamamlanmış bulunmaktadır. Evden kastımız ailedir” dedi

Geleneksel aile yapısında evde öğretmenin anne olduğunu vurgulayan Çankırılı, çocuğun okul çağına kadar temel eğitimini anneden aldığını belirterek, şunları söyledi:
“Üstat Bediüzzaman annenin çocuk eğitimindeki yerini şu cümlelerle anlatır:  “Ben bu seksen sene ömrümde, seksen bin zatlardan ders aldığım halde, kasem ediyorum ki, en esaslı ve sarsılmaz ve her vakit bana dersini tazeler gibi, merhum validemden aldığım telkinat ve mânevî derslerdir ki, o dersler fıtratımda, adeta maddî vücudumda çekirdekler hükmünde yerleşmiş. Sair derslerimin o çekirdekler üzerine bina edildiğini aynen görüyorum. Demek, bir yaşımdaki fıtratıma ve ruhuma merhum validemin ders ve telkinâtını, şimdi bu seksen yaşımdaki gördüğüm büyük hakikatler içinde birer çekirdek-i esasiye müşahede ediyorum.

Ali Çankırılı,  çocuğun okuma alışkanlığı kazanmasında da rol modelinin başta anne, baba olmak üzere aile büyükleri olduğunu belirterek,  ailede kitap ya da gazete okumanın önemine değindi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder