15 Mayıs 2012 Salı

İSGİD Üyelerinin Türkiye Ekonomisine Güveni Tam




Basın Bülteni                                                                            15 Mayıs 2012

İSGİD Üyelerinin Türkiye Ekonomisine Güveni Tam

İstanbul Genç Girişimciler Derneği, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın da katıldığı “Ekonomideki Son Gelişmeler” başlıklı toplantıda “Türkiye ekonomisine güvenimiz tamdır” mesajı verdi.

İstanbul Genç Girişimciler Derneği (İSGİD), Yönetim Kurulu Başkanı H. İnanç Kabadayı başkanlığında 15 Mayıs 2012 Salı günü İstanbul Conrad Otel’de Ekonomideki Son Gelişmeler başlıklı bir toplantı düzenledi. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın konuşmacı olarak katıldığı toplantıda Türkiye ekonomisinin son dönemde sergilediği performans ve yakın gelecekte atacağı adımlar paylaşıldı.
İSGİD Ailesi’nin Türkiye ekonomisine katkısı hiç şüphesiz çok büyük
2009 yılının Haziran ayında kurulan ve bugün 114 üyeye sahip İSGİD’in geçtiğimiz yıl ulaştığı 170 milyon TL’lik üyeler arası ticaret hacmi ve 130 bin kişiyi aşan istihdamıyla Türkiye ekonomisine güç verdiğini belirten İstanbul Genç Girişimciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı; “Türkiye’nin genç ve başarılı iş insanlarından oluşan İSGİD Ailesi’nin sahip olduğu değerlerle, dünya ile yarışan markalarıyla, istihdam oranı ve portföy değeriyle ülke ekonomisine kazandırdığı katkı hiç şüphesiz çok büyük. İSGİD olarak üyelerimiz arasında ticareti geliştirmek adına sektörel komiteler oluşturup aynı sektör veya birbirleriyle iş yapması potansiyeli yüksek olan üyeleri ortak platformda buluşturuyoruz” dedi.

Türkiye ekonomisine güvenimiz tamdır

İSGİD olarak ekonomide dönen çarkların her bir dişlisine bulundukları katkıdan dolayı gurur duyduklarını dile getiren İnanç Kabadayı; “2011 yılında elde ettiği yüzde 8,5’lik büyüme oranı, gerçekleştirdiği 135 milyar dolarlık ihracat hacmi, sürekli artan sanayi üretim endeksi ve 1,2 trilyon TL’lik Gayri Safi Yurtiçi Hasılasıyla Euro Bölgesi ülkelerinden daha iyi bir ekonomik tablo sergileyen Türkiye ekonomisine güvenimiz tamdır” dedi. Kabadayı; “Cari açık sorunumuzu doğal kaynaklarımızı verimli bir şekilde kullanarak, iç tüketimi artırarak, ithalatta bağımlı olduğumuz ara ürünleri üreterek ve enerji kaynaklarına ilk elden ulaşarak çözebiliriz. Türkiye’nin 2023 yılı projeksiyonu doğrultusunda dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olma ve 500 milyar dolar ihracat gerçekleştirme hedefine, mevcut istikrar ve güven ortamı ile ulaşacağına gönülden inanıyoruz” şeklinde konuştu.


                        

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder