31 Mayıs 2012 Perşembe

ULUSLARARASI ANTALYA ÜNİVERSİTESİ ARAP BAHARINI DEĞERLENDİRİYOR

Uluslararası Antalya Üniversitesi 1 Haziran 2012 tarihinde alanında uzman akademisyenlerin ve emekli Büyükelçi Yaşar Yakış’ın katıldığı “Ortadoğu’daki Son Gelişmeler ve Türk Dış Politikası” panelini gerçekleştiriyor.



Ataköy Marina’da Yaz “A-Marine Summerfest” ile Başlıyor…

Türkiye’nin ilk beş altın çıpalı marinası Ataköy Marina, yaz sezonuna birbirinden eğlenceli aktivitelerin yer alacağı ‘A-Marine Summerfest’ 2012 ile merhaba diyor. 


Birleşik Arap Emirlikleri’ne bağlı yedi emirlikten biri olan Ras Al Khaimah’da ofis açarak Türkiye’nin ilk küresel PR ajansı Manifesto, “Manifesto Middle East”in öyküsünü Metin Can’a anlattı. Markasını sınırların ötesine taşıyan ilk Türk iletişim grubu olan Manifesto, “Mucit Kobi’ler-Başarılı 100 KOBİ” kitabında…

30 Mayıs 2012 Çarşamba

3 Yıl Önce Kuruldu, Yabancılar Satın Almak İçin Peşinde



Henüz kurulalı 3 yıl bile olmayan Manifesto, yabancıların dikkatini çekti. Yabancı bir şirketle satış konusunda gizlilik anlaşması yaptı...




29 Mayıs 2012 Salı

2. Son verilere göre son 3 sene içinde6 binden fazla KOBİ, PR hizmeti almaya başladı. Sadece İstanbul’da PR hizmet alan firma sayısı 4 yüzden fazla. Reklam verenler listesine son dönemde 2 bine yakın KOBİ eklendi. Uzmanlara göre 5 bin KOBİ ulusal reklama çıkmaya hazırlanıyor. KOBİ’ler için doğru iletişim zamanlama çok önemli. Manifesto İletişim Grubu CEO’su Ozan Özkan’ın yeni nesil iletişim çağını “Mucit KOBİ’ler” kitabı için analiz etti.

Taş Yapı 15 İlden 30 Basını Ağırladı


Bacardi Team Building / 20-23 Mayıs 2012 / Antalya




26 Mayıs 2012 Turcas Petrol Piknik Etkinliği Bahar Country



“A common problem with corporate writing is that it’s full of lazy, meaningless verbs. Utilize, implement, leverage—these words litter our writing and weaken our message.

“We are leveraging our core competencies to meet our customers needs.”

I stopped reading when I saw the word “leveraging.”

The verb is the powerhouse of your sentence. Choose clear, active verbs instead of throwaway ones.
Do not use the following verbs from corporate writing, press releases, social media, and websites. Try these alternatives instead.

Instead of ...
Try ...

accompany

go with

ballpark

estimate

commence

begin

consolidate

join

dialogue

talk

disambiguate

clear up

disseminate

give, send

endeavor

try

enumerate

count

facilitate

lead, help

ideate

think

implement

carry out, start

incentivize

motivate

interface

talk

leverage

use, take advantage of

modify

change

operationalize

start, use

optimize

improve

peruse

read

promulgate

issue, publish

regarding

about

renumerate

pay

synergize

work together

utlize

use

Sabah Gazetesi ekonomi ve KOBİ editörü Metin Can, başarılı 100 KOBİ’nin öyküsünü “Mucit KOBİ’ler” kitabına taşıdı.


28 Mayıs 2012 Pazartesi

Galleria’dan Çocuklara ‘Eğlenceli’ Saatler


Basın Bülteni                                                                              28 Mayıs 2012

Galleria’dan Çocuklara ‘Eğlenceli’ Saatler

Galleria, 2 Haziran Cumartesi  günü  çocukları kukla show, illüzyon, jonklor ve dans gösterileri, tiyatro, sürpriz oyun ve yarışmaların yer aldığı “Çocuk Eğlence Programı” ile doyasıya eğlenmeye davet ediyor.

Galleria, her hafta Altınok Tiyatrosu’nun deneyimli kadrosunun hazırlayıp sunduğu eğlenceli programları minik misafirleriyle buluşturmaya devam ediyor. Miniklerin büyük bir beğeniyle izleyecekleri “Çocuk Eğlence Programı02 Haziran Cumartesi günü saat 16:30’da, Galleria Çocuk Sahnesi’nin yenilenen yeri B blok etkinlik alanında gerçekleştirilecek.

İllüzyondan kukla şova kadar doyasıya eğlence

Çocuklar, eğlence dolu saatler yaşayacakları Çocuk Eğlence Programı ile hem kukla ve illüzyon gösterileri ile sihirli bir dünyaya yolculuk yapıyor hem de yarışma ve oyunlara katılıyor. Jonklör ve dans gösterilerinin de yer alacağı etkinlikten çocuklar mutlu ayrılıyor.

Galleria’nın minikleri müzik ve sanatla buluşturduğu etkinlikleri kaçırmayın…



Bakırköy Hayvan Barınağı Sakinlerinin Yemekleri Sheraton İstanbul Ataköy’den


Basın Bülteni                                                   28 Mayıs 2012

Bakırköy Hayvan Barınağı Sakinlerinin Yemekleri  
Sheraton İstanbul Ataköy’den

Sheraton İstanbul Ataköy, hayvan barınaklarında yaşayan sadık dostlarımızı unutmuyor. Otel, her gün restoranlarında artan yemekleri biriktirip Bakırköy Belediyesi Hayvan Barınağı’na teslim ediyor.
Hayvan barınaklarında yaşayan sadık dostlarımızın bakımının hepimize ait olduğu düşüncesinden yola çıkan Sheraton İstanbul Ataköy, kendi içinde bir sosyal sorumluluk projesi başlattı. Otel, fazla yemekleri günlük olarak sağlıklı ve temiz bir şekilde toplayarak her gün saat 11:00’de Bakırköy Belediyesi Hayvan Barınağı görevlilerine teslim ediyor.
Yemekler hijyenik ortamda biriktiriliyor
Sheraton İstanbul Ataköy, otel bünyesinde pişirilen “fazla yemekleri” Bakırköy Hayvan Barınağı’na ulaştırırken hijyene son derece önem veriyor. Biriktirilen yemeklerin içinde hiçbir şekilde meyve kabuğu, kağıt, kürdan gibi yiyecek harici malzeme bulunmuyor.
Sheraton İstanbul Ataköy yöneticileri, her gün yemek gönderdikleri Bakırköy Hayvan Barınağı sakinlerine bir de ziyaret gerçekleştirmeyi planlıyor. 



22 Mayıs 2012 Salı


İmaj İnşaat konut faizini 0.87'ye düşürdü


Atakent 3'te faizler %1'in altına indi.



LÜKSÜN EKSENİ ANADOLU'YA KAYIYOR [Interpress]

LÜKSÜN EKSENİ ANADOLU'YA KAYIYOR [Interpress]: Interpress Medya Takip Merkezi

RİXOS PERA İSTANBUL YÜZDE 100 DOLULUKLA AÇILDI [Interpress]

RİXOS PERA İSTANBUL YÜZDE 100 DOLULUKLA AÇILDI [Interpress]: Interpress Medya Takip Merkezi

RİXOS PERA İLK GÜNÜNDE

RİXOS PERA İLK GÜNÜNDE 0 DOLDU [Interpress]: Interpress Medya Takip Merkezi

RİXOS PERA İSTANBUL KAPILARINI AÇTI [Interpress]

RİXOS PERA İSTANBUL KAPILARINI AÇTI [Interpress]: Interpress Medya Takip Merkezi

İSTANBUL'DA İKİNCİ OTELİNİ HİZMETE AÇTI [Interpress]

İSTANBUL'DA İKİNCİ OTELİNİ HİZMETE AÇTI [Interpress]: Interpress Medya Takip Merkezi

RİXOS, İSTANBUL'DA İKİNCİ OTELİ 'PERA'DA AÇTI, İLK GÜNDE

RİXOS, İSTANBUL'DA İKİNCİ OTELİ 'PERA'DA AÇTI, İLK GÜNDE 0 DOLULUĞA ULAŞTI [Interpress]: Interpress Medya Takip Merkezi

Bir fütüristin öngörülerini dinlemeye hazır mısınız? Michio Kaku, gelecekle ilgili düşüncelerinizi yeniden oluşturmak için İstanbul Elektrik – Elektronik, Makine ve Bilişim İhracatçıları Birliği davetlisi olarak İstanbul’a geliyor.

Gelecekle ilgili ezber bozan öngörüleriyle fiziğin rock starı olarak anılan Michio Kaku’yu 25 Mayıs’ta TET Ar-Ge Proje Pazarı’nda dinleyebilirsiniz.

İstanbul Elektrik – Elektronik, Makine ve Bilişim İhracatçıları Birliği, geleceği tasarlayan öngörüleri ile otorite olarak kabul edilen Michio Kaku’yu Proje Pazarı’na getiriyor.

15 Mayıs 2012 Salı

İSGİD Üyelerinin Türkiye Ekonomisine Güveni Tam




Basın Bülteni                                                                            15 Mayıs 2012

İSGİD Üyelerinin Türkiye Ekonomisine Güveni Tam

İstanbul Genç Girişimciler Derneği, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın da katıldığı “Ekonomideki Son Gelişmeler” başlıklı toplantıda “Türkiye ekonomisine güvenimiz tamdır” mesajı verdi.

İstanbul Genç Girişimciler Derneği (İSGİD), Yönetim Kurulu Başkanı H. İnanç Kabadayı başkanlığında 15 Mayıs 2012 Salı günü İstanbul Conrad Otel’de Ekonomideki Son Gelişmeler başlıklı bir toplantı düzenledi. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın konuşmacı olarak katıldığı toplantıda Türkiye ekonomisinin son dönemde sergilediği performans ve yakın gelecekte atacağı adımlar paylaşıldı.
İSGİD Ailesi’nin Türkiye ekonomisine katkısı hiç şüphesiz çok büyük
2009 yılının Haziran ayında kurulan ve bugün 114 üyeye sahip İSGİD’in geçtiğimiz yıl ulaştığı 170 milyon TL’lik üyeler arası ticaret hacmi ve 130 bin kişiyi aşan istihdamıyla Türkiye ekonomisine güç verdiğini belirten İstanbul Genç Girişimciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı; “Türkiye’nin genç ve başarılı iş insanlarından oluşan İSGİD Ailesi’nin sahip olduğu değerlerle, dünya ile yarışan markalarıyla, istihdam oranı ve portföy değeriyle ülke ekonomisine kazandırdığı katkı hiç şüphesiz çok büyük. İSGİD olarak üyelerimiz arasında ticareti geliştirmek adına sektörel komiteler oluşturup aynı sektör veya birbirleriyle iş yapması potansiyeli yüksek olan üyeleri ortak platformda buluşturuyoruz” dedi.

Türkiye ekonomisine güvenimiz tamdır

İSGİD olarak ekonomide dönen çarkların her bir dişlisine bulundukları katkıdan dolayı gurur duyduklarını dile getiren İnanç Kabadayı; “2011 yılında elde ettiği yüzde 8,5’lik büyüme oranı, gerçekleştirdiği 135 milyar dolarlık ihracat hacmi, sürekli artan sanayi üretim endeksi ve 1,2 trilyon TL’lik Gayri Safi Yurtiçi Hasılasıyla Euro Bölgesi ülkelerinden daha iyi bir ekonomik tablo sergileyen Türkiye ekonomisine güvenimiz tamdır” dedi. Kabadayı; “Cari açık sorunumuzu doğal kaynaklarımızı verimli bir şekilde kullanarak, iç tüketimi artırarak, ithalatta bağımlı olduğumuz ara ürünleri üreterek ve enerji kaynaklarına ilk elden ulaşarak çözebiliriz. Türkiye’nin 2023 yılı projeksiyonu doğrultusunda dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olma ve 500 milyar dolar ihracat gerçekleştirme hedefine, mevcut istikrar ve güven ortamı ile ulaşacağına gönülden inanıyoruz” şeklinde konuştu.