20 Nisan 2012 Cuma

Kordsa Global Basın Bülteni




Basın Bülteni                                                    19 Nisan 2012


KORDSA GLOBAL KÂRLILIĞINI İKİYE KATLADI, 2012 REKOR YATIRIM YILI OLACAK

Türkiye’nin en önemli dış yatırımcılarından Kordsa Global, 1.6 milyar TL ciro ile kapattığı 2011 yılının ardından büyümesini sürdürüyor. Önümüzdeki 3 yıl için 270 milyon dolar yatırım hedefleyen Kordsa Global, 2012 yılında 130 milyon dolarlık yatırım planlıyor.

Kordsa Global’in, 2011 yılı net kârı, önceki yıla oranla yaklaşık yüzde 100 artışla 97,3 milyon TL olarak gerçekleşti.

Sabancı Holding iştiraklerinden, Türkiye’nin beş kıtada üretim yapan tek global şirketi Kordsa Global, dünya çapında lastik kord bezi sektöründeki liderliğini güçlendirerek sürdürüyor. Dokuz ülkeye yayılan operasyon ağı, 10 üretim tesisi ve yaklaşık 4 bin 500 çalışanıyla Kordsa Global, 1.6 milyar TL ciro ile kapattığı 2011 yılının ardından vites büyütüyor. Önümüzdeki üç yıl için 270 milyon dolar yatırım hedefleyen Kordsa Global, 2012 yılında başta Asya-Pasifik pazarı olmak üzere 130 milyon dolar yatırım gerçekleştirmeyi planlıyor. 2012 yılında 2 milyar TL’yi aşan ciro hedefleyen şirket, üretim kapasitesindeki yüzde 8 oranında artışa bağlı olarak, 2012 yılını rekor üretim ile kapatacak. 2011 yılı net kârı, önceki yıla oranla yüzde 96 artışla 97,3 milyon TL olarak gerçekleşen Kordsa Global, 76 milyon TL temettü dağıtacak.
Kordsa Global geçtiğimiz yıl İzmit tesisinden 317 milyon dolar ihracat gerçekleştirdi.

Kordsa Global İcra Kurulu Başkanı (CEO) Hakan Tiftik: “Daha Çevik Kordsa Global ile Sürdürülebilir ve Katma Değeri Yüksek Büyümeye Odaklanıyoruz”

Gerek yatırım gerek üretim alanında yılı rekorla kapatacaklarına dikkat çeken Kordsa Global İcra Kurulu Başkanı (CEO) Hakan Tiftik, “Kordsa Global olarak büyüme ve yatırım hedeflerimizi, sürdürülebilir büyüme, katma değeri yüksek iş alanları yaratma ve global deneyimimizi çeviklikle iş alanlarımıza yansıtma vizyonu üzerine kurguluyoruz” dedi. Kordsa Global, uluslararası iş gücü ve operasyonel ağını daha da etkinleştirmek için iş süreçlerini daha ‘çevik’ hale getireceği bir yönetim stratejisine odaklandı. Şirket, bu yeni strateji paralelinde geliştirdiği projeler sayesinde enerji tüketiminde 2012 yılı sonunda yüzde 20 oranında bir iyileştirme hedefliyor.

“Asya-Pasifik Bölgesi’nde büyümeye odaklanıyoruz”

CEO Hakan Tiftik, Asya’daki varlıklarını güçlendirdiklerini söyleyerek, 2012 yılı yatırım hedefleri doğrultusunda bu bölgeye öncelik vermeye devam edeceklerini belirtti. Asya-Pasifik Bölgesi’nde, önümüzdeki üç yılda yüzde 60’ın üzerinde büyüme hedeflediklerini söyleyen Tiftik, “Çin’e olan yakınlığı sebebiyle stratejik konumda olan Endonezya’ya, kapasitemizi artırma çalışmaları kapsamında, toplamda 110 milyon dolar tutarında yeni yatırım gerçekleştirmeyi planlıyoruz” dedi.
Kordsa Global, 2011 yılında Endonezya’da 21 milyon dolarlık iki yeni hat yatırımı  gerçekleştirdi ve bölgesel ciro bazında yüzde 28 oranında bir büyüme sağladı. Endonezya, Tayland ve Çin’i kapsayan Asya-Pasifik operasyonlarının toplam cirosu 366 milyon TL olarak gerçekleşti.

Endonezya’daki en büyük Türk yatırımcı olan Kordsa Global, üretim hatlarının bulunduğu bir başka ülke olan Mısır’da da fabrika modernizasyonu ve kapasite artışı gerçekleştirmeyi planlıyor. Mısır fabrikasına geçtiğimiz sene yatırım yapan Kordsa Global, modernizasyon çalışmaları kapsamında bu sene de 10 milyon dolarlık yeni yatırım yapmayı planlıyor. Ayrıca şirketin amiral gemisi olan İzmit tesisine de, 2012 yılında 10 milyon dolarlık yeni kapasite yatırımı yapılması hedefleniyor.

“Orta vadede yeni ürünlerin cirodaki payını yüzde 10’a çıkaracağız”

Kordsa Global, fabrika yatırımlarının yanı sıra, Ar-Ge çalışmalarını da hızlandırıyor. Şirket, İzmit’teki Ar-Ge merkezinin kuruluşundan bu yana toplam 25 milyon dolar yatırım gerçekleştirdi. Ar-Ge çalışmaları sonucunda, 2011 yılında piyasaya Monolyx ve Twixtra markalarıyla iki yeni ürün sunan Kordsa Global’in, ürünlerini ticarileştirme çalışmaları da sürüyor. Ar-Ge faaliyetlerini artırarak rakiplerinden ayrıştıklarını ifade eden Hakan Tiftik, “Yeni ürün geliştirmenin yanı sıra, mevcut ürünleri müşterilerimizin ihtiyaçlarına cevap verecek, maliyetlerini düşürecek şekilde yeni teknolojilerle üretmek, yüksek değer katan ve tercih edilen bir tedarikçi olarak konumlanabilmek için oldukça önemli” dedi. Tiftik, yeni ürünlerin cirodaki payını orta vadede yüzde 10’a çıkarmayı hedeflediklerini de belirtti.

Ürettikleri kord bezinin yüzde 90 oranında lastik sektöründe kullanıldığını ifade eden Tiftik, yeni teknolojik yetkinlikler oluşturarak, katma değeri yüksek ürün grupları üzerine de çalıştıklarını söyledi.

Kordsa Global, 2012 yılında yaklaşık 7 milyon dolar Ar-Ge bütçesi ile çalışmalarını sürdürmeyi planlıyor. İzmit’te bulunan Global Ar-Ge merkezinde, 60’ın üzerinde proje yürütülüyor. Şirket bu sene, patent sayısını da 15’e çıkarmayı hedefliyor. 

Dünyadaki her üç binek araç lastiğinden birinde Kordsa ürün ve teknolojisi kullanılıyor 

Bugün dünya çapında kullanılan her üç binek araç lastiğinden birinde Kordsa ürün ve teknolojisi kullanılıyor. Kordsa Global tarafından bir sene içinde üretilen kord bezi ile dünyanın etrafını yedi kere sarmak mümkün.

Türk yöneticiler dünyaya açılıyor


Kordsa Global, Türkiye’de yetiştirdiği yöneticileri de dünyada önemli görevlere getiriyor. Son beş yılda 27 yöneticisini yurtdışında görevlendiren şirket, en çok Endonezya ve Brezilya tesislerine görev atamaları yapıyor. Ayrıca, şirketin en gelişmiş ve entegre olan İzmit tesisine gelen diğer ülke çalışanları, Türkiye’de kazandığı deneyimi, Kordsa Global’in diğer işletmelerindeki iş süreçlerine aktarıyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder