19 Nisan 2010 Pazartesi

Kordsa Global, Asya’daki varlığını güçlendiriyor !


Kârlılığını korumayı başaran Kordsa Global, Asya’daki varlığını güçlendiriyor
5 kıtaya yayılmış 9 ülkede toplam 11 üretim tesisi ile Türkiye’nin önde gelen dış yatırımcılarından biri olan Kordsa Global, ekonomik konjonktüre rağmen verimliliğini artırarak, 2009 yılında
656 milyon $ ciro ile pazardaki liderliğini korumayı başardı.

Sabancı Holding bünyesinde faaliyet gösteren Kordsa Global, uluslararası müşterilerine yerel hizmet anlayışı ile 5 kıtada 4 bin 500 çalışanı ile dünya lastik kord bezi pazarının liderliğini sürdürmeye devam ediyor.

2009 yılında yaşanan ekonomik durgunluk nedeniyle global otomotiv pazarının yüzde 17 civarında bir düşüşe uğradığını belirten Kordsa Global CEO’su Mehmet Pekarun “ Zorlu bir senede kapasite ve maliyetlerimizi iyi yöneterek karlılığımızı sürdürdük. Global müşteri yönetimi ve tedarik zinciri gibi ana süreçlerimizi de yeni bir işletim modeline geçerek yeniledik. Ayrıca, Asya-Pasifik bölgesinde, Endonezya tesisimizde kapasite artırımı kararı alırken, Çin ve Hindistan’da Pazar geliştirme faaliyetleri yatırımı ile yeni müşteriler kazandık” dedi.

Kordsa Global Asya Pazarında güçleniyor

Yeni dünya düzenine göre Kordsa’nın iş modelini adapte ettiklerini belirten Pekarun, “Ekonomik ağırlık ve büyüme, Batı’dan Doğu’ya kayıyor. Bu değişim doğrultusunda global bir şirket olarak biz de dengeleri korumak istiyoruz. Dünyanın en büyük araç satış pazarı ve ihracatçısı haline gelen Çin, bizim de stratejik yatırım bölgemiz. Pazardaki talep artışını yakalamak ve Ar-Ge merkezimizin geliştirdiği yeni ürünleri bu pazarda satışa dönüştürmek istiyoruz. Asya’da büyüyen lastik üreticilerine yakın olmak amacıyla yatırım planımız bu bölgeye odaklı olacak.” dedi.

Çin lastik üreticilerinin kaliteli yerel kord bezi üreticisi arayışı bulunduğunu dile getiren Pekarun, bu müşterilerin yeni ürün ve ortak proje geliştirme isteklerini karşılamayı amaçladıklarını da ekledi.

2010 yılına iyimser bir başlangıç yapıldığını belirten Pekarun, bölgesel olarak, Asya Pasifik’te büyümenin sürmesini, Kuzey Amerika ve Avrupa’da ise iyileşme beklediklerini dile getirdi, ayrıca Pekarun; “Satışlarımızı kademeli olarak artırarak 2012 yılında ciromuzu 1 milyar dolar seviyelerine taşımayı hedefliyoruz” dedi.

Bunun yanı sıra, Mehmet Pekarun, 2009 yılında yaklaşık 301 milyon Türk Lirası ihracat yapan Kordsa Global’in, Gayrisafi Milli Hasıla (GSMH)’ya yaklaşık 352 milyon TL’lik katkıda bulunduğunun altını çizdi.

2009 yılı içinde toplam 42 milyon Türk Lirası yatırım gerçekleştiren Kordsa Global, bu tutarı 2010 yılında 50 milyon Türk Lirasına çıkarmayı planlıyor.

12 Nisan 2010 Pazartesi

Sütaş’tan “Tatlımmm”


Türkiye’nin Sütçüsü Sütaş, yeni bir markayı ve yepyeni lezzetleri tüketicisiyle buluşturuyor. Sütaş, “Tatlımmm” markası ile sütlü tatlı pazarına giriyor.

Sütaş, 12 milyon lira tutarında ilave yatırım ile girdiği bu kategoride, Türkiye’nin ilk “Yüzde 100 doğal” sütlü tatlılarını tüketicinin beğenisine sunuyor. “Sütaş Tatlımmm” ailesinin bir başka “ilk”i ise “Tatlımmm Mousse”.
Sütaş’ın yeni ürünlerini tanıtmak üzere düzenlenen basın toplantısında konuşan Sütaş Grubu Pazarlama Başkanı Ergun Ermutlu, “Bizim için öncelik, tüketicilerimizin ihtiyaç ve beklentilerini karşılamaktır. Biz tüketicilerimizin talebini yerine getirdik. ‘Tatlımmm’ ailesi, Sütaşseverlerin sütlü tatlılar kategorisinde de sağlıklı ve doğal ürün beklentileri sayesinde doğdu. Bütün girdilerin doğal olması, uzun soluklu bir Ar-Ge çalışmasını gerektirdi. Ancak, sonuç bizim için çok memnuniyet verici oldu” diye konuştu.
Ermutlu, “Araştırmalara göre bugün için hazır taze sütlü tatlılar pazarı yaklaşık 65 milyon liralık bir Pazar. Biz, getirdiğimiz farklılıklarla çok kısa sürede bu pazarı 100 milyon liranın üzerine çıkaracağız. Günde 900.000 paketlik üretim kapasitemiz mevcut. Ürünlerimizi, Sütaş’ın ulaştığı 78.000 noktanın tamamında tüketicilerimiz ile buluşturacağız. Sütaşseverleri, “Tatlımmm” markası altında bundan sonra da yeni lezzetler ile tanıştıracağız” dedi.
Çeşit çeşit yüzde 100 doğal lezzet
Sütaş Kategori Pazarlama Müdürü Tülay Dalkılıç da “Tatlımmm” ürün ailesiyle ilgili ayrıntılı bilgi verdi. Buna göre, “Tatlımmm” ürün ailesi,
- Tatlımmm Puding,
- İki lezzeti aynı küpte buluşturan Tatlımmm Tatlım Puding ve
- Tatlımmm Mousse’tan oluşuyor.


Tatlımmm Puding, “çikolatalı, bitter çikolatalı, fındıklı çikolatalı, muzlu ve çilekli” çeşitleri içeriyor.
Tatlımmm Tatlım’ın ise “çikolatalı-sütlü” ve “çikolatalı-çilekli” çeşitleri bulunuyor.
Tatlımmm Mousse, taptaze sütlerle nefis çikolatayı birleştiren, köpük köpük yepyeni bir lezzet. Tatlımmm Mousse, aynı zamanda Türkiye’de “ilk” olan bir ürün.
Tülay Dalkılıç, tüm “Tatlımmm” ailesi ürünlerinin Sütaş Çiftliği’nin taptaze sütleri ile yüzde 100 doğal olarak üretildiğini, bu ürünlerin tamamında, gerçek meyveler, gerçek fındık püresi ve en kaliteli çikolataların kullanıldığını söyledi.

Suzuki Alto Yenilenen Tasarımı ile Tekrar Sahne Alıyor


Türkiye’nin en düşük yakıt tüketen otomobili
Suzuki Alto yenilenen tasarımıyla tekrar sahne alıyor



Suzuki’nin küçük araç konusundaki uzmanlığını sergilediği A segmentindeki temsilcisi Alto’nun yenilenen tasarımı gerçekleştirilen basın toplantısıyla tanıtıldı.

Küçük araç uzmanı Japon üretici Suzuki, yenilenen modeli ile A segmentine yenibir bakış açısı getirmeye hazırlanıyor.“The way of life-Yaşam şekli” felsefesi çerçevesinde tasarladığı araçları tüketicinin beğenisine sunan Suzuki, Alto ile şehir trafiğinde rahat hareket etmek isteyenlerin tercihi olacak. Tek motor seçeneği ile tüketicilere satılacak Alto’nun düz vitesli versiyonu 23 bin 250 TL’den, otomatik vitesli versiyonu ise 25 bin 250 TL’den satışa sunulacak.

Toplantıda sözalan Suzuki Türkiye Murahhas Azası Ali Savcı, Suzuki'nin çok önemli bir küçük araç üreticisi ve küçük araç uzmanı olduğunu belirterek ,yenilenen Alto modelimizde bu uzmanlığımızı tüketicilerimize sunuyoruz dedi. Yenilenen Alto’nun eski modele göre çok daha yuvarlak hatlara sahip olduğunu ifade eden Savcı, “Özellikle 18-25 yaş arası gençleri ve genç çiftleri hedefliyoruz, yenilenen modeli pazar şartlarına göre rekabetçi fiyatıyla destekliyoruz” dedi. Yeni Alto’nun 1,0-litrelik gelişmiş çevreci motoru , 4.4 litre/100 km gibi çok düşük bir yakıt tüketimi ve 103 g/km ile çok düşük bir karbon salımına imza attığını vurgulayan Ali Savcı, 2010 yılı içinde 1500 adet Suzuki Alto satmayı amaçladıklarını söyledi. Ali Savcı 2010 yılının Suzuki için üç yeni model ile birlikte atılım yılı olduğunu, sözlerine ekledi.


HEM GÜÇLÜ, HEM EKONOMİK

Alto’nun yeni geliştirilen ve 67 Hp güç üreten 1.0-litrelik motoru düşük ağırlık ve yüksek verimlilik için üç silindirli olarak tasarlanırken, 4.4L/100km benzin tüketimi ve yalnızca 103 gr/km karbon salınımı ile çevreyi koruyor.




İÇİNDEN ÇIKMAK İSTEMEYECEKSİNİZ

Büyük otomobillerde bulacağınız güvenlik teknolojileri yeni Alto’da da bulunuyor. Modellerde standart olarak, EBD ve ABS mevcuttur. Alto’nun yapısı, çarpışma kuvvetine direnecek ve bu kuvveti sürücüyle yolculardan uzak tutacak biçimde oluşturulurken mükemmel bir iç huzur için, kabinde ayrıca bir koruma katmanı sağlayan SRS cephe ve SRS yan hava yastıkları mevcut bulunuyor. Küçük otomobillerde pek rastlanmayan ve şehirde sürüş için ideal bir seçim olan otomatik vites seçeneği Alto’nun özelliklerinden sadece bir diğeri.


HEYECANINIZ ORTAYA ÇIKSIN.

Yeni Alto otomobil kullanmaktan hoşlanan sürücüler için birçok donanımı standart olarak sunuyor. Destekli, ayarlanabilir ön koltuklar; basit ve kolayca keşfedilebilen yönetim ve tuşlar, sürüş bilgilerini anında gösteren dijital göstergesi olan, okunabilirliği yüksek hız göstergesi, şık tasarımlı direksiyon ve vites kolu ile Altoyu kullananlar heyecanına hakim olamayacaklar.

1 Nisan 2010 Perşembe

Manifesto müşteri portföyüne bauMax'ı ekledi !


8 ülkede, toplam 143 marketi ve 10 bin çalışanıyla faaliyet gösteren Avusturyalı dev yapı marketi bauMax Türkiye’ye geliyor! Türkiye’deki ilk mağazasını, 25 milyon euro yatırımla 3 Mart 2010’da (yarın) Samsun’da açacak olan bauMax, Orta ve Güneydoğu Avrupa ülkelerinde yapı market sektöründe pazar lideri. Türkiye, bauMax’ın yatırım gerçekleştirdiği en büyük ülke, Samsun mağazası ise Karadeniz Bölgesi’ndeki en büyük yapı marketi olacak. Samsun’un ardından 2010 yılı içinde İstanbul ve İzmit’te de mağaza açacak olan bauMax, 2019 yılına kadar faaliyet gösterdiği en büyük ülke olan Türkiye’de 50 market açarak 1 milyar euro yatırım yapmayı planlıyor.