25 Ocak 2010 Pazartesi

Türkiye’nin İlk “Sosyal Alem Partisi” Uludağ'da Yapıldı


Türkiye’nin ilk sosyal alem partisi Elif Dağdeviren önderliğinde, Ağaoğlu My Resort Uludağ ev sahipliğinde gerçekleştirildi. İnternetteki sosyal paylaşım siteleri Facebook, Twitter ve Friendfeed üyeleri, Uludağ'da biraraya geldi.
21 Ocak Perşembe akşamı (dün) Uludağ Mandıra’da Suzuki Türkiye ve Tekirdağ Rakısı Trakya Serisi sponsorluğunda gerçekleştirilen partide bugüne kadar sanal dünyada birbirlerine mesaj gönderen üyeler, ilk kez birbirlerini görme imkanı buldu.

İnternetteki sosyal paylaşım siteleri Facebook, Twitter ve Friendfeed üyeleri, Uludağ'da düzenlenen Türkiye'nin ilk ''Sosyal Alem Partisi''nde bir araya geldi.
Parti, gazeteci ve TV programcısı Elif Dağdeviren önderliğinde Suzuki Türkiye ile Tekirdağ Rakısı Trakya Serisi sponsorluğunda Ağaoğlu My Resort Uludağ ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Uludağ Mandıra’da düzenlenen ve bugüne kadar sanal dünyada birbirlerine mesaj gönderen üyelerin, ilk kez birbirlerini görme imkanı bulduğu partiye sanat ve medya dünyasından tanınmış isimler de katıldı.

İlk olarak zirve yakınlarındaki dağ evine gidin ''sanal alemciler'', burada saz eşliğinde türkü söyleyerek eğlendi. Ardından, Mandıra Tesisleri'ne inerek, düzenlenen partiye katılan, şarkıcı Yonca Evcimik'in de aralarında bulunduğu çok sayıda internet kullanıcısı, sabahın erken saatlerine kadar keyifli dakikalar yaşadılar. Etkinlik, cep telefonları aracılığıyla dakika dakika Facebook, Twitter ve Friendfeed üzerinden meraklıları ve istedikleri halde partiye katılamayanlara aktarıldı.
Gazeteci Elif Dağdeviren, bir TV kanalında yaptıkları programda internete dahil olan herkesle, sosyal alemin gündemini ekrana taşıdıklarını söyledi.
''Sanal'' ifadesini kabul etmediğini dile getiren Dağdeviren, şöyle konuştu:
''İlişkiler, çok sıcak ve samimi. Özellikle bu gece burada adeta ete, kemiğe bürünmüş hale geldik. İlk kez sanal alemin buluşması oluyor. 40 yıllık arkadaş gibi oluyorlar. Bugüne kadar birbirlerini görmeyenler, burada 40 yıllık arkadaş gibi hemen samimiyet kurabiliyorlar. Sanatçı Yonca Evcimik ise gençlerin içinde yer aldığı organizasyonların arkasında olduğunu belirterek, ''Bu tür etkinlikler benim için çok önemli. Daha önce yüzünü görmediğim kişilerle burada tanışma imkanı buldum'' dedi.
Programı organize eden Manifesto Event Genel Müdür Yardımcısı Selin Bozkurt ise Türkiye'nin ilk sosyal alem partisini organize ettiklerini, katılımın çok iyi olduğunu söyledi.
Partiyle ilgili internet ortamından çok iyi geri dönüş aldıklarını vurgulayan Bozkurt, ''Birçok kişi internet aracılığıyla bir araya geldi. Bu programa katılamayan birçok kişi oldu. Sonraki etkinliğe katılmak için can atıyorlar. Bu partiyle, soyut, somut hale geldi'' diye konuştu. Digital medya sponsorluğunu Tick Tock Boom ajansın yaptığı organizasyon süresince katılımcılar, Ağaoğlu My Resort Uludağ’da yüzde 30 indirimli konaklama imkanına sahip oldular.